Stoltenberg: NATO isi va spori prezenta in Romania

Dora Vulcan | 14.06.2016

NATO isi va spori prezenta in Romania, ca parte a masurilor de reasigurare care sunt luate de catre Alianta Nord-Atlantica in semn de raspuns la actiunile Rusiei din Ucraina, transmite DPA.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Vom lua masuri privind o prezenta corespunzatoare pentru regiunea de sud-est, cu elemente terestre construite in jurul unei brigazi multinationale", a adaugat seful NATO.

 

Romania s-a oferit sa puna la dispozitie o baza pentru aceasta brigada, care ar avea in jur de 5.000 de militari si care "ar organiza si facilita activitatile NATO in regiune in privinta exercitiilor si a masurilor de asigurare", a spus Stoltenberg.

 

Romania ar urma sa conduca aceasta brigada. Propunerea Romaniei este discutata, iar detaliile "vor fi decise mai tarziu", a adaugat el.

 

Potrivit Reuters ministrii apararii vor discuta marti propunerea.

 

Aliatii din flancul sudic, Bulgaria si Romania, preseaza NATO sa-si extinda prezenta navala in Marea Neagra, unde Rusia are o flota, dar si mai multi militari in regiune, scrie Reuters.

 

NATO este pregatita marti sa aprobe stabilirea unei noi forte in tarile baltice si in Polonia, ultimul dintr-o serie de pasi meniti sa descurajeze o Rusie activa, dar unii aliati spun ca trebuie mers si mai departe pentru ca Alianta sa fie credibila.

 

Trei saptamani inainte de un sumit NATO extrem de important, in Varsovia, ministrii apararii vor aproba instaurarea unei forte de 4.000 de militari, sprijiniti de forte de reactie rapida, care pot impiedica repetarea spectacolului de forta al Moscovei din Crimeea.

 

“Nu cautam o confruntare cu Rusia, nu vrem un nou Razboi Rece”, a spus Stoltenberg inainte de intrunirea din Bruxelles.

 

"NATO va continua sa protejeze si sa apere toti aliatii de orice amenintare”, a adaugat el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22