UPDATE. Fiul lui Adamescu ramine in libertate pina la judecarea cererii de extradare

Dora Vulcan | 14.06.2016

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinta unde se discuta despre "abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva". El este acuzat ca, alaturi de tatal sau, a dat mita unor judecatori care-l judecau pe Adamescu senior.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE 

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, va fi liber pana ce judecatorii vor solutiona cerere de extradare in cazul sau, asta a decis, marti, un judecator din Londra, potrivit aparatorului lui Adamescu, avocatul Catalin Breazu, relateaza Mediafax.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost dus marti in fata unei instante din Londra, pentru confirmarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul Bucuresti, asta dupa ce fusese retinut luni seara de politisti.

Judecatorii au hotarat ca nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu si ca acesta sa fie lasat in libertate, pana la solutionarea cererii de extradare in cazul sau, a declarat avocatul Catalin Breazu, aparatorul barbatului.  
 

Alexander Adamescu a fost prins, luni, de politistii din Londra, fiind ridicat de la conferinta unde se discuta despre "abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva", informeaza Mediafax.

 

Catalin Breazu, avocatul lui Alexander Adamescu, pentru HotNews.ro: ”Alexander Adamescu nu a fost nici gasit, nici prins. Alexander Adamescu nu este cetatean roman si locuieste in Marea Britanie. Acesta a stat mereu la dispozitia autoritatilor din Londra. El nu a plecat din Romania odata cu inceperea acestui dosar. Mandatul de arestare a fost emis pe 4 sau 5 mai si din cauza procedurilor mandatului european de arestare a durat mai bine de o luna pana la decizia de azi. Partea cu prins sau gasit este nereala. Nu am comunicat in spatiul public asta. Repet: s-a aflat in permanenta la dispozitia autoritatilor din Anglia”.

 

 

Acesta va fi prezentat in fata unui judecator pentru a fi recunoscut, el fiind ridicat si retinut in baza unui mandat european de arestare, urmand ulterior sa se stabileasa pasii procedurali ce urmeaza a fi luati in cazul lui, dat fiind faptul ca Alexander Adamescu are cetatenie germana, au declarat aceleasi surse.

 

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat la Londra, luni seara, dupa ce in luna mai, Tribunalul Bucuresti a a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui, au declarat surse din Politie.

 

Potrivit sursei citate, Bogdan Alexander Adamescu a fost prins la Londra in baza unei informatii primite de la politistii romani.

 

Tribunalul Bucuresti a emis in luna mai un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mita.

 

In luna martie, procurorii DNA au cerut arestarea in lipsa a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, acesta fiind acuzat de doua infractiuni de dare de mita.

 

In ordonanta procurorilor se arata ca "in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan".

 

Procurorii au anuntat ca au fost facute numeroase demersuri pentru a asigura prezenta acestuia in fata organelor judiciare, "insa a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala".

 

La data la care DNA a inaintat cererea de arestare preventiva a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului Bucuresti, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, declara ca procurorii l-au localizat insa nu pot face public locul in care se afla.

 

Decizia instantei nu este definitiva insa este executorie.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22