Sesizarea de plagiat in cazul Ponta, analizata de 7 profesori de drept din tara

Vlad Toma | 17.06.2016

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a numit 7 profesori de drept de la 5 universitati din tara in comisia juridica din cadrul CNATDCU, institutia care va analiza suspiciunile de plagiat din teze de doctorat ale demnitarilor, anunta Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Cei 7 profesori vor analiza dosarul legat de cazul de plagiat al fostului premier Victor Ponta. Dintre cei 7 membri, 3 au mai facut parte din aceasta comisie, doi dintre ei fiind numiti de Ecaterina Andronescu si unul de catre Daniel Funeriu, scrie Hotnews.
 

Cei 7 profesori sunt:

 

Mircea Dan Bob, presedinte al comisiei, profesor universitar in cadrul Departamentului de drept privat al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bianca Andrada Gutan, vicepresedinte - Doctor in drept, profesor la Facultatea de Drept Simion Barnutiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Radu Nicolae Catana - profesor universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, fost prorector al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, a facut pana acum parte din CNATDCU, fiind numit prin ordin al Ecaterinei Andronescu.

 
Sevastian Cercel - Decan al Facultatii de Drept si Stiinte Sociale  din cadrul Universitatii din Craiova.


Dan Claudiu Danisor - rector Universitatea din Craiova; a facut pana acum parte din CNATDCU, fiind numit de Ecaterina Andronescu.

Stefan Deaconu - profesor universitar doctor in cadrul Departamentului de drept public al Universitatii din Bucuresti. A fost consilier prezidential intre 2005-2012.

Anton Trailescu - Profesor de drept la Universitatea de Vest Timisoara, avocat. A facut parte din fostul CNATDCU, unde a fost numit prin ordin semnat de Daniel Funeriu in 2011.

 

Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anuntat in luna martie ca a inregistrat sesizarea trimisa de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, cu privire la cazurile de plagiat a tezelor de doctorat scrise de mai multi demnitari romani.

 

Patru profesori universitari romani din strainate - Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, profesorul Vladimir Tismaneanu, dr. Lucian Ancu de la University of Geneva si profesorul Horia Cornean de la Aalborg University din Danemarca - au sesizat CNATDCU cu privire la suspiciunile de plagiat existente in cazul tezelor de doctorat ale mai multor demnitari romani.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22