Creste sustinerea pentru ramanerea Marii Britanii in UE, dupa uciderea deputatei Jo Cox

Vlad Toma | 20.06.2016

Cele mai recente sondaje de opinie efectuate in Marea Britanie arata ca numarul celor care vor vota pentru ramanerea tarii in UE este in continua crestere, depasindu-l pe cel al britanicilor care vor sa paraseasca Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

 

Un factor important care a provocat acesta schimbare de atitudine a fost cu siguranta uciderea deputatei laburiste Jo Cox.

 

Un sondaj realizat de YouGov arata ca numarului britanicilor care vor ca tara lor sa ramana in UE a crescut cu 5 procente, ajungand la 44% in timp ce numarul celor care vor ca tara lor sa iasa din UE a scazut cu 3 procente, ajungand la 43%.

 

In ciuda acestor evolutii, diferenta dintre cele tabere ramane destul de mica, de doar 1%, fiind greu de prezis ce se va intampla joi.

 

Numarul nehotaratilor este inca destul de mare desi se pare ca o buna parte dintre acestia ar fi inclinati sa voteze pentru ramanerea Marii Britanii in UE.

 

Dincolo de uciderea deputatei Jo Cox, la cresterea in sondaje a taberei care vrea ramanerea Marii Britanii in UE au contribuit probabil si avertismentele lansate de FMI si de Banca Angliei in privinta consecintelor economice pe care Brexitul le-ar putea avea.

 

Christine Lagarde, sefa FMI, i-a avertizat zilele trecute pe cetatenii Marii Britanii ca eventuala iesire a tarii lor din UE va avea consecinte serioase asupra tarii, impactul economic al acestei masuri urmand sa fie de la "destul de rau" la "foarte, foarte rau".

 

Banca Angliei a anuntat de asemenea, acum cateva saptamani, ca economia Marii Britanii isi va incetini in mod serios ritmul de crestere si ar putea intra chiar in recesiune daca se va vota pentru iesirea din UE.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22