Puiu Popoviciu, condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare in afacerea "Baneasa"

Dora Vulcan | 23.06.2016

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat, joi, la 9 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Afacerea Baneasa". Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Pe aceeași temă

 

 

  • Ioan Niculae Alecu, rector, la data comiterii faptelor, al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV), a fost condamnat la sase ani de inchisoare. 

 

  • Ilie Cornel Serban, director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI la data comiterii faptelor, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare.

 

  • Petru Daniel Pitcovici, sef al Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie la data comiterii faptelor, a fost condamnat la doi ani de detentie. 

 

 

Ceilalti inculpati, printre care Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei, si alti functionari inalti din cadrul primariei Sectorului 1, au primit pedepse cuprinse intre un an de inchisoare cu suspendare si sapte ani de detentie:

 

Puiu Popoviciu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in decembrie 2012, alaturi de alti 11 inculpati. El este acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

 

Potrivit procurorilor, in anul 2000, Popoviciu a luat prin asociere un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) la un pret mult subevaluat. El a platit 82.000 de euro, prejudiciul creat fiind de 619.472.218 lei.

 

"Terenul a fost evaluat la valoarea de 1 dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp", se afirma in rechizitoriul DNA.

 

 

In luna februarie 2016, Gigi Becali a fost audiat la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in calitate de martor in dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

 

 

In sala de judecata, latifundiarul din Pipera si-a retras denuntul facut la DNA, in anul 2006, impotriva lui Popoviciu. Becali a spus ca nu mai sunt valabile acuzatiile din urma cu zece ani, pentru ca o parte din ele s-au bazat pe barfe. In plus, omul de afaceri a precizat ca nici nu mai stie cu exactitate ce a declarat la acea vreme in fata anchetatorilor. La finalul sedintei de judecata, procurorul a anuntat ca DNA se autosesizeaza in cazul lui George Becali pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

 

Ulterior, in luna martie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa admita cererea procurorilor DNA de a il reaudia pe George Becali in acest dosar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22