Iohannis, despre Brexit: Romania va negocia pentru a-si proteja interesele

Vlad Toma | 24.06.2016

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca se va intalni cu premierul Dacian Cioloș, cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si cu liderii partidelor parlamentare, pentru a discuta despre posibilele consecinte asupra Romaniei ale deciziei Marii Britanii de a iesi din UE.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Presedintele Iohannis a declarat ca "Marea Britanie, dupa iesirea din UE, va ramane un partener foarte important pentru noi; nu va avea insa statut privilegiat in relatia cu UE. Este in acelasi timp foarte important pentru romani sa inteleaga ca in acest moment putem sa pastram calmul si nu e cazul sa ne ingrijoram peste masura… Impactul Brexit asupra monedei romanesti e mic si gestionabil, leul nu va avea probleme", a spus Iohannis, conform Hotnews.
 

Presedintele a subliniat ca "iesirea Marii Britanii nu se va produce de azi pe maine", ci este ""un proces care va dura destul de mult, specialistii evalueaza undeva la doi ani, timp in care se va negocia" :"Romania e parte in aceasta negociere si va negocia in asa fel incat interesul Romaniei sa fie protejat si astfel incat sa avem grija de romanii nostri care traiesc si lucreaza in Marea Britanie".


Iohannis a subliniat faptul ca "Romania ramane atasata proiectului european. Romania e convinsa ca UE trebuie sa continue, ca e un proiect bun si ca dorim sa fim parte din el. E nevoie in continuare de unitate si solidaritate in UE, intre cele 27de state membre care vor ramane in Uniune", a mai spus presedintele.

 

***

 

"I-am invitat astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11:00, pe Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor parlamentare, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii," a transmis presedintele Iohannis.

 

Conform ultimelor rezultate anuntate de BBC, tabara care a votat pentru iesirea Marii Britanii din UE a castigat cu 51.9% (17 410 742 de voturi) la 48.1% (16 141 241 de voturi).

 

Premierul David Cameron si-a anuntat astazi demisia, declarand ca Marea Britanie are nevoie de alti conducatori care sa o duca in noua directie pe care a ales-o.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22