Liderul PNL Ilfov cercetat de procurorii DNA pentru suspiciuni de corupere a alegatorilor

Dora Vulcan | 27.06.2016

Liberalul Marian Petrache va fi anchetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru frauda la alegerile locale, dupa ce dosarul a fost declinat la DNA, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IPJ Ilfov, Claudia Burada.

Pe aceeași temă

 

 

Politistii ilfoveni au inceput cercetari in acest caz, existand suspiciuni de corupere a alegatorilor, iar dosarul a fost declinat de la Parchetul Judecatoriei Buftea catre DNA.

 

IPJ Ilfov a anuntat pe 11 iunie ca a deschis un dosar penal pentru coruperea alegatorilor dupa ce in spatiul public au aparut inregistrari audio in care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discuta despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 5 iunie. 

 

Liderul PNL Ilfov Marian Petrache sustinea atunci ca nu exista nicio incalcare a legii si ca Parchetul ar trebui sa cerceteze situatia, adaugand ca procurorii nu vor gasi nereguli.

 

"Toate partidele sunt organizate pe asa-zisele registre electorale sau registre de votanti. Eu eram in campania electorala, ma intalnisem cu colegii mei si le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de incalcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeste de bani, iar eu ii spun: aveti grija mare grija ca daca umblati cu bani, va ia politia. Dar ce nu dau cei care sunt interesati in inregistrarea aceea: la final... In sudul tarii si in Moldova, PSD ia foarte usor voturi, mult mai usor decat PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (...) Daca e un cetatean onest care a facut aceasta inregistrare si considera ca a fost incalcata legea, la Parchet cu ea!", a declarat Petrache, intr-o conferinta de presa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22