Angela Merkel: Discutiile despre Brexit nu vor incepe decat dupa invocarea articolului 50

Vlad Toma | 28.06.2016

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri ca nu va face presiuni asupra Marii Britanii nici pentru a accelera, nici pentru a incetini procesul de iesire din Uniunea Europeana, precizand insa ca nu va exista nicio discutie informala despre Brexit pana cand Regatul Unit nu incepe in mod oficial procedurile de iesire din UE.

Pe aceeași temă

 

"Nu nu voi accelera, nici nu voi incetini acest proces, mai degraba voi reflecta ce trebuie facut odata ce mesajul oficial de iesire din UE va ajunge, cum vom implementa acest lucru, " a declarat Merkel, citata de Reuters.

 

Matthew Elliott, unul dintre liderii taberei Brexit, declarase cu putin timp inainte ca Marea Britanie trebuie sa inceapa negocieri informale in privinta iesirii din UE inainte de a invoca articolul 50.

 

Merkel a respins insa aceste negocieri: "Nu vom incepe sa negociem inainte ca Marea Britanie sa invoce articolul 50... Marea Britanie ramane un membru al UE pana cand aceasta aplicatie este trimisa. Abia apoi vor exista negocieri indelungi," a mai spus Merkel.

 

David Cameron a anuntat ieri ca nu va invoca articolul 50 care presupune inceperea demersurilor oficiale pentru ieşirea din UE, lasand aceasta misiune succesorului sau. Cameron si-a anuntat vineri demisia dupa ce britanicii au votat pentru iesirea tarii lor din UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22