Parlamentul European ii cere Marii Britanii un Brexit rapid

Dora Vulcan | 28.06.2016

Parlamentarii europeni au adoptat marti o rezolutie, prin care i se cere Londrei sa activeze urgent procedurile pentru iesirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Pe aceeași temă

 

 

Motiunea a fost adoptata la sfarsitul unei sedinte tensionate, cu cu 395 de voturi si 200 impotriva. Au fost totodata si 71 de abtineri.

 

Parlamentul European subliniaza totodata ca "vointa exprimata de poporul britanic trebuie sa fie pe deplin respectata".

 

Intr-un comunicat al Parlamentului European, remis Ziare.com, se arata ca este nevoie de un Brexit rapid pentru a elimina incertitudinea si de o reforma profunda a Uniunii Europene.

 

"Marea Britanie trebuie sa respecte dorinta majoritatii cetatenilor sai, pe deplin si cat de repede posibil si sa se retraga din UE oficial inainte de a discuta aranjamentele pentru orice tip nou de relatie", se arata in comunicat.

http://www.ziare.com/brexit/ue/se-decide-soarta-europei-parlamentul-european-a-adoptat-prima-rezolutie-dupa-brexit-1427224

 

"Parlamentul cere guvernului britanic sa respecte decizia democratica a poporului printr-o implementare rapida si coerenta a procedurii de retragere - prin activarea articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, pentru a permite inceperea rapida a negocierilor de retragere.

 

Pentru a preveni nesiguranta care afecteaza pe toata lumea si pentru a proteja integritatea Uniunii, premierul britanic trebuie sa informeze despre rezultatul referendumului Consiliul European din 28-29 iunie pentru a incepe cat de curand posibil procedura de retragere si negocierile", mai transmite comunicatul.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22