CNATDCU a transmis Comisiei de Etica sesizarea de plagiat in cazul Ramona Lile

Dora Vulcan | 30.06.2016

Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) mai are in lucru 10 dosare, printre care cazurile de plagiat ale fostului vicepremier Gabriel Oprea, ale ministrului Petre Toba, ale primarilor Florentin Pandele si Robert Negoita, a declarat presedintele forului, academicianul Viorel Barbu. Printre acestea si dosarul Ramonei Lile, rectorul de la Arad despre care Revista 22 a prezentat o serie de articole prin care demonstra copierea la litera a zeci de articole si carti.

Pe aceeași temă

 

 

"Mai avem in continuare inca 10 dosare. Avem un dosar de la doamna Banu Doina Petrescu de la Universitatea Petrol Gaze, care este in lucru; urmeaza un dosar pentru domnul Oprea Gabriel, Universitatea din Bucuresti, care este in lucru tot la Comisia de Stiinte Juridice; domnul Stanisoara Mihai de la Academia Nationala de Informatii, domnul Licu Bogdan de la Stiinte Militare si Informatii, domnul Ontanu Niculai de la aceeasi institutie, doamna Radu Loredana Claudia, doamna Popescu Adela Loredan, domnul Parvu Dumitru de la Academia de Politie Al Cuza, domnul Toba Petre de la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, domnul Pandele Costel, Universitatea de Aparare Carol Davila, Negoita Robert de la Academia de Politie Al Cuza", a spus Barbu pentru MediafaxDe asemenea, el a explicat ca mai exista o sesizare care o priveste pe Ramona Lile, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, acuzata ca ar fi plagiat mai multe lucrari stiintifice. In cazul acesta, CNATDCU a trimis mai departe sesizarea Comisiei de Etica din cadrul ministerului Educatiei. Ramona Lile este cazul investigat de Revista 22 intr-o serie de articole menite a demonstra specializarea rectorului Universităţii din Arad prin metoda copy-paste.

 

 

Nu in ultimul rand, Barbu a vorbit, pentru Mediafax, despre decizia de a i se retrage lui Victor Ponta titlul de doctor, despre munca CNATDCU si consecintele pe care fabricile de doctorate le-au avut asupra credibilitatii invatamantului superior romanesc. 

 

 

"Consideram ca este datoria noastra sa facem ceva pentru invatamantul academic romanesc, pentru universitati. Unul din motivele pentru care nu avem universtati in topurile internationale este si acest fapt legat de doctorate, din cauza doctoratelor pe care le dam, avem doctorate slabe, multe. In momentul in care sunt 50 de mii de doctorate in 10 ani inseamna ca pe undeva este o lipsa de exigenta, si mai grav apar doctorate plagiate, ceea ce este cea mai mare crima morala din punctul meu de vedere de academic. Am fost intrebat de ce apar atat de multi politicieni in chestia asta, nu este vina noastra, dar indiferent, eu consider ca atunci cand cineva doreste sa obtina un doctorat in aceasta tara trebuie sa se conformeze regulilor de exigenta pentru doctorat", a spus Barbu.

 

 

El a mai declarat că doctoratele nu ar trebui date cu asemenea uşurinţă şi că doreşte reorganizarea şcolilor doctorale, criterii mai exigente, iar acolo unde se descoperă că au trecut doctorate plagiate, să se facă anchete, pentru că „ceva este putred acolo”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22