PNL cere PSD să-i retragă sprijinul lui Ghiță si sa-l scoata din Comisia de control a SRI

Vlad Toma | 01.07.2016

Partidul Național Liberal solicita PSD să-i retragă sprijinul deputatului Sebastian Ghiță pentru ca acesta sa nu mai faca parte din Comisia pentru controlul SRI.

Pe aceeași temă

 

"Trimiterea în judecată a deputatului Sebastian Ghiță pentru dare de mită, șantaj și spălare de bani, alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova, de fostul şef al DGA Prahova şi de doi procurori şefi din Parchetul Curţii de Apel Ploieşti este absolut incompatibilă cu deținerea, în continuare, a funcției de membru într-o comisie parlamentară care controlează un serviciu de informații al statului român", anunta PNL, in comunicatul citat.

 

Liberalii considera ca "menținerea lui Ghiță în cadrul Comisiei SRI este cu atât mai gravă cu cât acesta a mai fost trimis în judecată în alt dosar. Ghiță reușește contraperformanța de a avea două dosare în care este trimis în judecată și continuă să facă totuși parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret.

 

Deputatul PSD ar fi trebuit să se retragă din funcția de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici acest for parlamentar, dar nici serviciul de informații al cărui obiect de activitate îl constituie. Membrii acestei comisii trebuie să dea dovadă de probitate în absolut orice aspect al vieții lor, atât publice, cât și private," arata liberalii.

 

PNL cere PSD să nu repete vechiul episod cand l-au sustinut pe Ghita în cadrul Comisiei de control, deși acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anunțase că va decide asupra retragerii sprijinului, ceea ce nu s-a mai întâmplat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22