Rectorul Univ. Romano-Americane: Vom aplica decizia ministerului in cazul lui Victor Ponta

Vlad Toma | 01.07.2016

Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano-Americane, a anuntat, intr-un comunicat transmis HotNews, ca va pune in aplicare decizia oficiala a Ministerului Educatiei in cazul titlului de doctor al fostului premier Victor Ponta, imediat ce o astfel de decizie va exista.

Pe aceeași temă

 

Rectorul a precizat ca Victor Ponta are contractul de munca suspendat din 2010 dar ca nu a existat o desfacere definitiva a contractului de munca, acesta fiind inca profesor al Universitatii, anunta Hotnews.

 

Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ieri ca fostul premier Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat. Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţionale de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) hotarase cu o zi inainte ca fostul premier Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Ministerul Educatiei va decide, dupa cele zece zile in care fostul premier poate contesta decizia CNATDCU, daca ii va retrage titlul de doctor lui Ponta.

 

În iunie 2012, premierul Ponta a fost acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat susţinută la Universitatea Bucureşti, în 2003, sub îndrumarea științifică a premierului Adrian Năstase. După mai multe manipulări marca Ponta, acuze la adresa lui Traian Băsescu şi discuţii sofisticate despre aşa-zisa introducere a ghilimelelor în 2003, CNATDCU, Comisia de Etică a Universității din București şi o comisie formată din trei profesori de drept de la Universităţile din Sorbona, Strasbourg și București au decis ca lucrarea ar fi plagiată, în timp ce Consiliul Național de Etică, aflat în subordinea ministerului Educaţiei, a decis că nu este plagiată. Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, a reorganizat CNATDCU tocmai în zilele în care trebuia să delibereze în privinţa plagiatului lui Ponta, numărul membrilor acestui Consiliu ajungând, din raţiuni de majoritate, de la 20 de membri cât avea iniţial, la 45 de membri. În cele din urmă, ministerul a luat în considerare doar verdictul de neplagiat dat de CNE. În ciuda imensului scandal apărut în jurul său, cazul a rămas lipsit de orice consecinţe, până în noiembrie 2014 când, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Ponta a anuntat ca va renunţa la titlul de doctor.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22