Gabriel Oprea abandoneaza "interesul national". Renunta la UNPR si se retrage din politica

Vlad Toma | 01.07.2016

Gabriel Oprea, fost ministru al Apararii, a anuntat astazi ca renunta la statutul de membru UNPR, urmand ca din toamna, dupa incheierea mandatului sau de senator, sa se retraga din politica.

Pe aceeași temă

 

Oprea precizeaza ca, prin anuntul facut astazi, incearca sa respinga "toate scenariile ireale" care se fac în legătură cu activitatea sa politică.

 

Fostul ministru incepe prin a lauda activitatea UNPR din ultimii ani: "În politică este important să rămâi fidel propriilor principii. Pe această idee s-a bazat apariția UNPR pe scena politică. Timp de aproape 6 ani am condus UNPR respectând aceste principii. La Putere sau în Opoziție, am făcut ceea ce a fost bine pentru România și nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit România în ultimii 6 ani și a asigurat stabilitate politică, într-o perioadă economică grea la nivel mondial. UNPR a susținut guverne fără să negocieze avantaje și privilegii. Singurele condiții pe care le-am pus partenerilor noștri au fost legate de protejarea drepturilor cetățenilor români și în special ale militarilor și de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce țin de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională," a anuntat Oprea.

 

"Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică," a mai spus el.

 

Fostul ministru anunta ca va sustine in continuare proiectele legate de securitatea nationala: "Voi susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl voi susține pe Președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu și, până la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice și sociale de care societatea are nevoie.

 

Pe foștii mei colegi, alături de care am fondat UNPR și alături de care am luptat în acești 6 ani, îi voi păstra în suflet și îi asigur că în mine vor avea întotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg să-l urmeze. Orice ar face și în orice proiect politic s-ar implica, să nu uite că misiunea lor este să facă bine pentru România și pentru români," si-a incheiat Oprea mesajul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22