Ungaria organizeaza un referendum pentru relocarea refugiatilor, in 2 octombrie

Vlad Toma | 05.07.2016

Autoritatile de la Budapesta au decis sa organizeze un referendum, pe 2 octombrie, pentru a vedea daca cetatenii sai sunt de acord ca pe teritoriul tarii lor sa fie primiti refugiatii relocati de UE, anunta AFP, citata de Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Viktor Orban, premierul maghiar, s-a opus de la bun inceput cotelor obligatorii de refugiati stabilite de UE, fiind incurajat in demersurile sale de votul britanicilor in favoarea Brexitului, scria acum cateva zile Reuters.

 

Orban a declarat recent ca maghiarii trebuie sa demonstreze ca e posibila o politica UE in privinta migratiei care sa respecte interesele nationale ale Ungariei.

 

Premierul a spus ca va avea de purtat o lupta grea cu autoritatile de la Bruxelles si ca are nevoie de un mandat solid pentru asta, care nu poate fi obtinut in absenta unui referendum.

 

Orban a mai afirmat ca Slovacia este un posibil aliat al Ungariei deoarece si aceasta tara se opune cotelor de migranti decise de UE.

 

Schema de relocare a refugiatilor a fost discutata de autoritatile de la Bruxelles dupa ce mai mult de un milion de refugiati au ajuns in Europa. Oficialii UE iau in considerare o modificare a sistemului de azil astfel incat statelor membre li se va cere sa accepte o cota de refugiati, in caz contrar fiind obligate sa plateasca o anumita suma de bani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22