Consulul onorific al Romaniei in El Salvador, asasinat. El a fost gasit cu un calus in gura

E.b. | 11.07.2016

Ricardo Emanuel Salume Barake, consulul general onorific al Romaniei la San Salvador, a fost asasinat duminica in locuinta sa din capitala tarii, a confirmat pentru EFE un purtator de cuvant al procuraturii din El Salvador.

Pe aceeași temă

 

Ricardo Emanuel Salume Barake este al doilea diplomat asasinat in El Salvador anul acesta, dupa ce, la 26 mai, consulul onorific al Panama, Carlos Armando Lemus, a fost gasit fara viata intr-o masina, pe o artera a capitalei, conform Agerpres preluata de Hotnews.
 

Conform primelor informatii, "victima ( Ricardo Emanuel Salume Barak) a fost gasita cu un calus in gura", în casa sa, într-o zonă bogată a capitalei El Salvador, transmite Reuters.

Deocamdată, nu se cunosc motivele crimei şi circumstanţele în care a avut loc, însă continuă investigaţiile la faţa locului.  Procurorul Unitatii speciale pentru omucideri "se afla in continuare la locul tragediei", a declarat purtatorul de cuvant al procuraturii.
 

El Salvador se confrunta cu o recrudescenta a violentelor care intre 1 ianuarie si 13 iunie 2016 au costat viata a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC).
 

Gruparile criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 si altele cu influenta mai redusa sunt acuzate ca mentin un indice de criminalitate ridicat, astfel ca aceasta tara situata in America Centrala este considerata una dintre cele mai violente din lume.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22