Concert extraordinar la Castelul Peleş

Fara Autor | 12.07.2016

2016 / 07 / 16

Pe aceeași temă

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediţiei de vară de la Sinaia 6 concerte de muzică clasică şi Summer Music Academy Sinaia. Devenită deja o tradiţie, deschiderea EUROPAfest Summer Edition are loc la Castelul Peleş, în Sala de concerte a reşedinţei regale. Pe 16 iulie, la ora 18:00, jmEvents şi partenerii festivalului - Primăria Sinaia, Hotel Mara si Castelul Peleş, invită publicul să se bucure de o seară de muzică în compania unora dintre cei mai apreciaţi artişti internaţionali ai zilelor noastre.

 

Remus Azoiţei, produs de renume al şcolii româneşti de vioară, stabilit în Anglia după terminarea studiilor la Juilliard School - New York, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields şi Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneţia, Auditorio Nacional Madrid si Konzerthaus Viena. A colaborat cu artişti renumiţi precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit „un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”.

 

Josephine Knight, cotată ca unul dintre cei mai importanţi violoncelişti ai Marii Britanii, este cunoscută pentru versatilitatea sa ca solistă şi muzician de cameră. Artista a realizat numeroase turnee în întreaga lume şi a concertat alături de orchestre importante din Europa. A fost invitată ca solistă la BBC Proms în Londra şi la toate festivalurile importante din lume inclusiv Aldeburgh, Bath, Beethoven, Cheltenham, Casa da Musica în Porto, Gstaad, Mecklenburg Vorpommern, Schleswig-Holstein, Wigmore Hall, Stavanger şi Savannah, colaborând cu mulţi muzicieni de mare importanţă, precum Daniel Hope, Maxim Vengerov, Lisa Batiashvili, Menahem Pressler, Melvyn Tan, dar şi Emerson Ouartet, Takacs Quartet.

 

Flautist Principal pentru 20 de ani al London Symphony Orchestra şi cinci ani al Philharmonia Orchestra, Paul Edmund-Davies are o solidă reputaţie internaţională. A evoluat ca solist sub bagheta unora dintre cei mai cunoscuţi dirijori, printre care Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich şi Pierre Boulez. În ultimii 15 ani Paul Edmund-Davies a susţinut numeroase turnee, recitaluri şi concerte în America, Europa, Canada, Australasia, Orientul Mijlociu şi Extremul Orient.

 

Ca membru al faimosului Chilingirian Quartet şi London Mozart Trio, violonistul Charles Sewart s-a bucurat mereu de o agendă încărcată, susţinând turnee în peste patruzeci de ţări la festivaluri de renume. Artistul se bucură de o vastă şi bogată carieră solistică, de la evoluţii internaţionale în unele dintre cele mai prestigioase săli până la conducerea, prezentarea şi dirijarea spectacolelor muzicale de gală ale familiei Strauss. Charles Sewart a avut onoarea de a concerta la numeroase evenimente ale Casei Regale britanice.

 

Dacă pentru audienţă concertul este o oază de relaxare şi răsfăţ auditiv, pentru artiştii sosiţi din 16 ţări este un prilej de a urmări cu interes şi de a învăţa din evoluţiile de excepţie ale protagoniştilor, care timp de 12 zile le vor fi profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. A 5-a ediţie se derulează în perioada 14 - 26 iulie 2016, oferind studii avansate şi performanţă intensivă la cele mai inalte standarde. Summer Music Academy Sinaia este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Următoarele concerte sunt programate pentru 21, 22, 23, 24 si 25 iulie si au loc la Hotel Mara Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica - Casino Sinaia şi Biserica Catolică. Accesul la concert se face pe bază de invitaţii, dar se acordă şi intrare liberă în limita locurilor disponibile.

 

Informaţii suplimentare: 0720.31.61.62 | office@jmEvents.rowww.jmEvents.ro

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22