Primul caz de infectare cu virusul Zika în România

Fara Autor | 12.07.2016

Ministerul Sănătății a confirmat ieri că virusul Zika a ajuns în România. Este vorba despre o tînără care a călătorit în Martinica şi acolo s-ar fi infectat.

Pe aceeași temă

 

 

"Ieri, Ministerul Sănătății a primit confirmarea cu virusul Zika a unei persoane de 27 de ani. Ea călătorise în Martinica. Este în afara pericolului. Este vorba despre o fată. Nu s-a infectat pe teritoriul României. Riscul de transmitere pe teritoriul României este minim", a declarat Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

 

Majoritatea infecţiilor provocate de virusul Zika sunt asimptomatice (60-80%). Simptomele bolii sunt de obicei uşoare şi dispar în 2-7 zile, fără decese. Principalele simptome sunt erupţia cutanată, pete roşii care apar iniţial pe faţă şi apoi se extind pe tot corpul, febra moderată, cefaleea, conjunctivita.

 

Adevăratul pericol îl reprezintă infestarea cu Zika a femeilor însărcinate. Există suspiciuni că virusul se transmite transplacentar de la mamă la făt sau în timpul travaliului. Specialiştii susţin că bebeluşii născuţi din mame infestate cu Zika pot prezenta complicaţii neurologice, inclusiv sindromul Guillain-Barré şi malformaţii congenitale: microcefalie la nou-născuţi şi malformaţii ale sistemului nervos.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22