Pacient cu viermi la Spitalul de Arsi. Ministrul Sanatatii: Spitalul ar trebui inchis

Vlad Toma | 14.07.2016

Tolo.ro a publicat astazi un material video in care sunt filmati viermii de pe ceafa unui pacient internat la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Materialul video a fost filmat de unul dintre medicii spitalului. Politistii de la servicia omoruri a descins la spital pentru a face o ancheta: se ridica documente, sunt audiati medicii si asistentele.

Pe aceeași temă

 

UPDATE Politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei au mers joi la Spitalul de Arsi pentru a ridica mai documente legate de barbatul care avea larve intr-o rana din spatele urechii si care a decedat. Anchetatorii vorbesc cu reprezentantii spitalului, cu medici si cu asistente care pot da informatii despre acest caz, informeaza News.ro.

 

UPDATE: Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a declarat astazi ca "singura masura rezonabila este inchiderea spitalului si transferul activitatii in alta unitate."  Ministrul a admis ca Romania nu isi va putea trata eventualele victime ale unei viitoare explozii si ca acestea vor trebui trimise in strainatate.

 

Cele mai importante declaratii ale ministrului Sanatatii: (conform Hotnews)

 

"Spitalul de Arsi se afla intr-o situatie grava nu de ieri, de azi. Cunosc situatia din noiembrie 2015, cind am fost ca voluntar in cazul Colectiv… Dupa explozia de la Valea Cascadelor am fost in Spitalul de Arsi; unul dintre consilierii mei a stat o noapte acolo pentru a ajuta personalul sa ingrijeasca pacientii si pentru a face un raport pentru mine... Raportul arata o situatie grava.

 

Dincolo de problemele grave de management, insuficienta personalului, e inacceptabil ca dupa 6 luni de la Colectiv noi sa nu fi invatat nimic. Spitalul nu ofera conditii proprii pentru pacienti si personalul medical. Singura masura rezonabila este inchiderea spitalului si transferul activitatii in alta unitate. Am luat-o in considerare de 3 ori, am discutat-o indelung.

 

Saptamina trecuta am avut o intalnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienti cu arsuri grave. Concluzia e ca nu putem inchide tot spitalul, toate sectiile. Acum cateva zile, un pacient de 26 de ani a trebuit adus la un centru unde poate fi ingrijit. La 1.30 noaptea dadeam telefoane la alti manageri, a fost imposibil sa gasim un spital, a trebuit sa-l aducem tot la Spitalul de Arsi.

 

Masurile pe care le avem in vedere: relocarea spitalului. Masuri intermediare sunt o multime: inspectii, controale, amenzi, ajutorarea spitalului cu orice fel de investitie necesara. Situatia in care suntem acum e rezultatul lipsei de viziune si actiune. Practic, nimeni nu a facut nimic pentru acest spital.

 

Managementul nu a facut nici o cerere pentru aer conditionat; sunt ochiuri de geam sparte pe unde intra muste. Responsabilii pentru aceasta situatie vor plati: Politia se afla acolo."

 

UPDATE: Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul mortii pacientului de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, anunta News.ro.

 

Conform investigatiei publicate pe Tolo.ro, "pe ceafa omului, în spatele urechii, sînt larve albe care au infectat corpul. Larve de muște. Autorul filmului este un medic.

 

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală. Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului," scrie sursa citata.

 

Medicul a declarat ca pacientul filmat a fost internat in urma cu cateva zile in Spitalul de Arsi: „Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muște”, a spus medicul citat de tolo.ro.

 

„Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă... Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, a mai spus medicul.

 

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a demarat o ancheta la Spitalul de Arsi in urma publicarii acestor imagini.

 

Cititi articolul integral pe tolo.ro

 

ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!

 

 

Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22