Judecatoarea Bogdan: actionariatul offshore-ului Crescent a fost schimbat. DNA, sesizata

Dora Vulcan | 14.07.2016

Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a facut o plangere la DNA privind modul in care actiunile offshore-ului Crescent au fost transferate dupa ce a decis condamnarea lui Dan Voiculescu, informeaza ziarul Adevarul. Potrivit sursei citate, de vina ar fi judecatorii de la Tribunal care nu au facut urgent o comisie rogatorie in Cipru pentru a pune in aplicare confiscarile in vederea recuperarii prejudiciului.

Pe aceeași temă

 

 

La 8 august 2014, completul de judecata format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea i-a condamnat pe cei implicati in dosarul "Privatizarii ICA-Dan Voiculescu" si a dispus confiscari in vederea recuperarii prejudiciului si confiscari extinse. Dan Voiculescu a fost incarcerat la Rahova, aminteste Adevarul.

 

Potrivit sentintei, "s-a dispus luarea masurii de indisponibilizare a sechestrului asigurator in vederea confiscarii speciale a echivalentului in lei de la data punerii in executare a dispozitiei de indisponibilizare a sumei de 3.515.756,4 USD plus TVA aferent, calculata la cursul de schimb al BNR valabil la data eliberarii facturilor conform art. 1 din contractul de inchiriere nr. 5317/35/2003.165, asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societatilor comerciale la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate, care se vor identifica in cursul punerii in executare a prezentei dispozitii de indisponibilizare".

 

Una dintre firmele vizate direct a fost offshore-ul cipriot Crescent Commercial & Maritime Cyprus, care a fost reprezentat in Romania de Dan Voiculescu. Curtea a decis instituirea sechetrului pe firma, in vederea confiscarii. In acest caz, pentru a pune in aplicare decizia era nevoie de o comisie rogatorie, demers care putea fi facut doar de Tribunalul Bucuresti.

 

Astfel, joi, judecatoarea Camelia Bogdan a sesizat DNA, acuzand ca sunt indicii de sustragere de sub sechestru si favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare. De vina ar fi judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care trebuia sa puna in aplicarea decizile de confiscare si sa faca rapid o comisiei rogatorie. Surse judiciare sustin ca judecatoarea arata in plangerea penala ca a observat mai multe impedimente ce au survenit pe parcursul punerii in executare a ordinului de indisponibilizare in vederea confiscarii a sumelor de bani si a bunurilor detinute de Crescent.

 

Camelia Bogdan ar fi depus un extras de pe site-ul Departamentului de Inregistrare a Companiilor din Cipru, de unde rezulta ca in data de 15 mai 2015, au avut loc schimbari in actionariatul Crescent. Inca o schimbare-cheie in societate, Mihai Lazar, fost director general al firmei Grivco, a fost numit dircetor in offshore. Potrivit sursei citate, un alt transfer al actiunilor Crescent ar fi avut loc pe data de 10 septembrie 2014, deci la o luna dupa condamnarea si incarcerarea lui Dan Voiculescu.

 

articolul din Adevarul, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22