ISIS revendică atentatul de la Nisa, sugerând că autorul ar fi un soldat al grupării teroriste

Fara Autor | 16.07.2016

Agenţia de propagandă a grupării Stat Islamic (ISIS), citată de presă internaţională, a revendicat atacul terorist de la joi seară de la Nisa (Franţa), soldat cu 84 de morţi şi peste 200 au fost răniţi, după ce un camion a intrat în plin în mulţimea care sărbătorea ziua Naţională a Franţei.

Pe aceeași temă

 
Bărbatul responsabilă de masacrul de la Nisa ar fi fost unul dintre soldații Statului Islamic, susține agenția de propagandă a grupării teroriste Stat Islamic, într-o postare pe contul de Telegram.

 

Ancheta este în plină desfășurare, iar procurorii încearcă să determine natura acestui atac. Este plauzibilă ipoteza unui atac terorist și se fac cercetări în ceea ce privește telefonul suspectului.

 

"Autorul operaţiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic. A executat operaţiunea ca reacţie la apelurile de a lansa atacuri împotriva cetăţenilor ţărilor participante la coaliţia contra Statului Islamic", anunţă agenţia de ştiri Amaq, care aparţine grupării teroriste. Însă, formularea utilizată în mesajul transmis de agenţia de ştiri Amaq şi întârzierea mesajului sugerează că Mohamed Lahouaiej Bouhlel, autorul atacului terorist de la Nisa, nu avea legături directe cu reţeaua teroristă Stat Islamic, ci ar fi fost doar un simpatizant al organizaţiei fundamentaliste, care a răspuns la apelurile de a comite atacuri.
 

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel,  francez de origine tunisiană în vârstă de 31, a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane. El a trimis familiei sale aproape 100.000 de euro cu câteva zile înainte de a comite atacul, a declarat fratele său pentru Daily Mail

 

Reţeaua teroristă sunnită pare să sugereze că autorul atentatului de la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, nu avea legături directe cu ierarhia grupului fundamentalist, fiind însă un simpatizant.  

 

Atacul de joi spre vineri de Ziua Națională a Franței, pe o faleză din Nisa, care s-a soldat cu 84 de morți, este cel mai grav atac de pe teritoriul francez de la atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22