Stoltenberg: Nu exista discutii legate de reconsiderarea calitatii de membru NATO a Turciei

Vlad Toma | 21.07.2016

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat recent ca armata Turciei ramane puternica, in ciuda epurarilor care au avut loc dupa puciul esuat de saptamana trecuta.

Pe aceeași temă

 

Epurarea catorva mii de soldati ai armatei Turciei dupa puciul esuat de vineri nu slabeste puterea militara a tarii, a spus Stoltenberg

 

"Turcia are o armata puternica, profesionista si… sunt sigur ca va continua sa ramana un membru puternic al NATO", a declarat secretarul general pentru Reuters.

 

El a cerut insa Turciei sa respecte valorile Aliantei si a precizat ca nu exista discutii legate de reconsiderarea calitatii de membru NATO a Turciei.

 

Cateva mii de militari acuzati de organizarea loviturii de stat din Turcia au fost arestati in primele ore dupa tentativa de lovitura de stat de vineri noaptea. Printre militarii arestati se numarau Ali Yazici, consilier militar al președintelui Erdogan, și generalul Bekir Ercan Van, comandantul bazei militare de la Incirlik, baza folosita de SUA pentru atacurile contra Statului Islamic.

 

Aproximativ 100 de generali din cei 360 ai armatei turce au fost retinuti in urma tentativei de lovitura de stat de acum cateva zile.

 

Luni au fost inlaturati din functie peste 7800 de ofiteri de politie, in urma loviturii de stat esuate. Printre politistii disponibilizati se numarau mai multi ofiteri de rang inalt.

 

Numarul persoanelor disponibilizate si arestate a ajuns la 60 000.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22