"Cimitirul tradatorilor",unde vor fi ingropati pucistii-adversari ai presedintelui Erdogan

Dora Vulcan | 21.07.2016

Primarul Istanbului, Kadir Topbas, a anuntat ca va infiinta un cimitir special pentru a ingropa militarii care au murit in timpul tentativei esuate de lovitura de stat de saptamana trecuta, relateaza Washington Post, citat de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

"Am ordonat rezervarea unui spatiu care va fi numit ‘cimitirul tradatorilor’. Trecatorii ii vor blestema pe cei ingropati acolo”; a spus Topbas unui grup de sustinatori. “Toti cei care viziteaza locul ii vor blestema si nu se vor putea odihni in mormintele lor”, a adaugat el citat de PRO TV

 

 

Circa 20 de militari cu legaturi cu pucistii au fost ucisi in ciocnirile cu fortele loiale presedintelui Recep Tayyip Erdogan in noaptea de vineri spre sambata. In total, au murit circa 240 de persoane, inclusiv zeci de civili care li s-au opus pucistilor la Istanbul si la Ankara.

 

 

Asa cum este traditia in tarile cu populatie majoritar musulmana dupa atacuri teroriste si alte violente, autoritatile au anuntat ca pucistii morti nu vor primi o inmormantare religioasa. Principalul organism religios al tarii, Diyanet, a precizat ca va face exceptii pentru militarii care au “tarati cu forta” in revolta.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat ca va sustine reintroducerea pedepsei cu moartea pentru pucisti, daca Parlamentul, unde formatiunea sa detine majoritatea, va fi de acord.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22