Protest mut in fata ambasadei Turciei la Bucuresti. Prezenta masiva a trupelor de ordine

Dora Vulcan | 21.07.2016

Cateva zeci de persoane protesteaza joi seara, in tacere, in fata Ambasadei Turciei din Bucuresti, pe calea Dorobanti, acuzand represiunea declansata dupa tentativa ratata de puci din noaptea de vineri, 15 iulie.

Pe aceeași temă

 

 

Acestia stau nemiscati pe trotuarul din fata ambasadei. Oamenii nu discuta cu jandarmii. Participantii au fost legitimati si au dat buletinul fara sa scoata un cuvant. Persoanele venite cu genti sau rucsacuri au fost perchezitionati, informeaza Hotnews.ro

 

In zona se observa o prezenta masiva a fortelor de ordine: doua dube de jandarmi, una in fata, alta in spatele ambasadei, un logan de la jandarmerie, o masina de politie, o duba neagra de la MAI, in spatele ambasadei.

 

 

Protestul vine dupa postarea unui anunt pe Facebook intitulat Standing for Turkey, Standing for Democracy, Standing for Human Rights.

 

"Represiunea pe care guvernul turc o organizeaza in aceste zile este neconstitutionala si anti-democratica. Aproximativ 50.000 de persoane sunt afectate, din armata, politie, magistratura, administratie publica, invatamant superior. Folosind esecul unei lovituri de stat militare, Erdogan si oligarhia lui doreste sa ingenuncheze complet societatea turca. Sa o conduca dupa perceptele islamului si impotriva traditiei ei seculare moderne.

 

Am fost solidari cu protestatarii de la #occupygezi. Avem incredere ca viitorul Turciei va fi unul democratic si fara violenta. Si suntem alaturi de cei care sufera pe nedrept si cei care vor o Turcie democrata si seculara.

 

Imitam gestul coregrafului turc cunoscut drept "Standing man".

 

Nota. La fata locului nu se va vorbi. Daca reprezentantii Jandarmeriei vor solicita actele, ofereriti-le in liniste", se arata pe aceasta pagina de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22