Basescu, noi critici la adresa justitiei, in dosarul legat de Gabriela Firea

Vlad Toma | 25.07.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, i-a criticat pe procurorii care il ancheteaza in dosarul legat de afirmatiile pe care le-a facut despre primarul din Voluntari, sotul Gabrielei Firea, in urma carora aceasta l-a dat in judecata.

Pe aceeași temă

 

"De bună seamă, nu este un dosar politic. Aflu de la un post de televiziune că procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman (aflată în continuă consultare cu Mihalache), a avizat trimiterea mea în judecată pentru că doamna Firea s-a simţit ameninţată şi s-a speriat de declaraţiile mele la adresa soţului, primar de Voluntari."

 

Fostul presedinte aduce in discutie amenintarile pe care le-a primit el ca presedinte din partea unor oameni "instigati" de Ponta si Antonescu, "însoţiţi de Doamna Firea":

 

"Cu certitudine, cînd Ponta şi Antonescu însoţiţi de Doamna Firea mobilizau şi instigau zeci de mii de oameni să urle pe stadioane “Băsescu la puşcărie” nu era nici o ameninţare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era şi când doamna Firea o acuza în mod mincinos pe fiica mea că a făcut o tranzacţie ilegală," transmite fostul presedinte.
 

Basescu ii intreaba pe procurorii care il ancheteaza de ce nu au avut in vedere si aceste amenintari, acuzandu-l pe unul dintre acestia ca ar urmari obtinerea unui nou mandat de procuror-sef: "Oare unde erau procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman când asupra mea şi a familiei mele se proferau aceste ameninţări? Până la urmă, ce nu face Doamna Camelia Sutiman pentru un nou mandat de Procuror Sef Secţie … "
 

Fostul presedinte cere Parchetului General să rămână în afara jocurilor politice: "Înţeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluției şi mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declaraţiilor politice," a incheiat fostul presedinte.

 

Gabriela Firea l-a dat in judecata pe Basescu dupa ce aceasta a declarat despre ea, la o emisiune de televiziune, ca "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele..." a spus atunci fostul presedinte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22