Sirianul care s-a aruncat in aer in Germania, la Ansbach, urma sa fie deportat in Bulgaria

Dora Vulcan | 25.07.2016

Sirianul de 27 de ani care s-a aruncat in aer in fata unei multimi de oameni care participa la un festival de muzica din Ansbach urma sa fie deportat in Bulgaria, a declarat un purtator de cuvant al ministerului de Interne, citat de AFP.

Pe aceeași temă

 

 

"Sirienii nu pot la acest moment sa fie deportati in Siria, dar asta nu inseamna ca sirienii nu pot fi deportati deloc", a spus Tobias Plate, informeaza Hotnews.ro.

 

"Sirianul din Ansbach urma sa fie deportat in Bulgaria", a spus el.

 

O purtatoare de cuvant al guvernului a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca este prea devreme sa se afirme daca vor urma schimbari in ceea ce priveste politica de refugiati aplicata de Germania.

 

"Actele din ultimele zile si saptamani nu prezinta o imagine uniforma", a afirmat Ulrike Demmer. "Majoritatea teroristilor care au comis atacuri in Europa in ultimele luni nu erau refugiati".

 

 

***

 

Autorităţile germane au calificat drept atentat explozia care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach. Nu este exclusă nici ipoteza unei motivaţii islamiste a sirianului care s-a detonat, scrie Le Figaro.
"Este vorba din păcate de un nou atentat", a declarat ministrul de Interne al landului Bavara, Joachim Herrmann.

 

Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul, transmite news.ro.

 

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22