Poliţia turcă a lansat o diversiune ca să o aresteze pe jurnalista incomodă Nazli Ilicak

E.b. | 26.07.2016

Jurnalista turcă Nazli Ilicak, cea mai cunoscută din lista celor 42 de ziarişti din Turcia pe numele cărora au fost emise mandate de arestare, a fost reţinută de poliţia turcă.

Pe aceeași temă

 

 

Nazli Ilicak a fost prinsă azi, după ce poliţiştii au oferit mass-media o informaţie falsă conform căreia femeia, în vârstă de 72 de ani, s-ar fi aflat la Ankara. Această diversiune a făcut-o să creadă că nu a fost observată circulând în oraşul Bodrum, conform iha.com.tr, preluat de news.ro.

 

Ea fostă membră a legislativului turc, a fost căutată luni la mai multe adrese din Bodrum, fără succes. Marţi dimineaţă, la ora 06.30, Ilicak a fost arestată la Bodrum, unde venise de la Milas, un oraş din apropiere, cu maşina personală, condusă de un şofer. În automobil se aflau mai multe valize. Jurnalista a fost supusă unui control medical, după care a fost dusă la poliţie.


Potrivit presei din Turcia, după emiterea mandatului de arestare pe numele său, Nazli Ilicak s-a ascuns la Milas, în locuinţa unor prieteni.


Poliţiştii au anunţat, în noaptea de luni spre marţi, că jurnalista ar fi la Ankara, pentru a face ca Ilicak să creadă că poate circula în zona oraşului Bodrum fără să fie prinsă. Maşina lui Ilicak a fost identificată de camerele de la intrarea în Bodrum, iar după scurt timp vehiculul a fost oprit de poliţişti şi jurnalista a fost arestată.


Nazli Ilicak este cel mai cunoscut nume de pe lista celor 42. Ea a scris de-a lungul carierei pentru mai multe ziare: Meydan, Hurriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dunden Bugune Tercuman, T24, Bugun, Sabah, Takvim şi Bulvar. În decembrie 2013, a încetat colaborarea cu Sabah după ce a cerut demisia unor miniştri ale căror nume au fost legate de un scandal de corupţie.

 

Din noiembrie 2015, a înfiinţat un ziar numit Ozgur Duşunce (Gândire liberă). A fost parlamentar din partea partidului islamist Fazilet (Partidul Virtuţii) din 1999 până în 2001, când partidul a fost închis.

 

 

Autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a 42 de jurnalişti, după puciul eşuat care a dus la lansarea unor campanii guvernamentale de eliminare a opozanţilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, prin arestarea unui număr ridicat de militari şi poliţişti, precum şi prin demiterea academicienilor şi mai multor profesori turci.
 

 

În ultima săptămână, autorităţile turce au suspendat, reţinut şi au pus sub acuzare mai mult de 60.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, profesori, funcţionari publici, după lovitura de stat eşuată organizată de o facţiune din armată.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22