SUA, alegeri prezidentiale: Hillary Clinton, depasita de Donald Trump in sondaje

Vlad Toma | 27.07.2016

Donald Trump, candidatul republicanilor la presedintia SUA, se situeaza cu 2 procente in fata candidatului democrat la aceasta functie, Hillary Clinton, intr-un sondaj recent realizat de Reuters/Ipsos.

Pe aceeași temă

 

Trump a castigat mai multe procente dupa ce acum cateva zile a acceptat in mod oficial nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidentiale din SUA, anunta Reuters.

 

Hillary Clinton a fost de asemenea nominalizata de catre democrati pentru a candida la aceste alegeri, insa nominalizarea sa a scos la suprafata tensiunile existente in Partidul Democrat, ducand chiar la demisia unui reprezentant important al partidului.

 

Sondajul realizat intre 22 si 26 iulie arata ca 39% dintre americani l-ar vota pe Donald Trump in timp ce doar 37% ar vota-o pe Hillary Clinton.

 

24% dintre americanii luati in considerare de acest sondaj au declarat ca nu vor vota cu niciunul dintre cei doi candidati.

 

Clinton a condus in majoritatea sondajelor facute de la inceputul cursei pentru alegerile prezidentiale, Trump apropiindu-se de candidata democratilor doar atunci cand a parut sa aiba intreaga sustinere a republicanilor.

 

Intr-un sondaj din luna mai, Trump a chiar depasit-o pe Clinton cu 0,3 procente dupa ce a toti rivalii sai din Partidul Republican s-au retras din cursa pentru alegerile prezidentiale.

 

Trump a pierdut mult in sondaje din cauza tensiunilor aparute in cadrul Partidului Republican in urma declaratiilor sale despre musulmani si imigranti, dar a recuperat mult in ultimele saptamani, datorita atentiei acordate conventiei de la Cleveland in cadrul careia a fost desemnat in mod oficial candidat al republicanilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22