Cristian Busoi respinge suspiciunile de plagiat: Toate acuzațiile sunt false

Vlad Toma | 28.07.2016

Cristian Busoi, liderul PNL Bucuresti, respinge suspiciunile de plagiat aparute in spatiul public in privinta lucrarii sale de doctorat. Liberalul transmite ca lucrarea sa este originala si ca va lupta pentru a dovedi acest lucru.

Pe aceeași temă

 

"Nu pretind despre lucrarea de doctorat decât că este muncită, nu plagiată, că este originală; că metodologia se reflectă clar și concluziile sunt pertinente... Vreau să spun clar: lucrarea nu este plagiată. Și am să spun clar pentru că am fost întrebat dacă o să răspund tot ca alți politicieni care au declarat că nu le pasă: eu nu pot și nu vreau să spun că nu-mi pasă," arata Busoi, intr-un comunicat PNL.

 

Busoi a transmis de asemenea ca se va lupta pentru a dovedi adevarul spuselor sale: "Nu aduc acuzatii, nu mă victimez, nu pornesc discuții politice, dar mă voi lupta legal și public pentru a dovedi că toate acuzațiile sunt nemeteinice sau false."

 

Liberalul arata ca lucrarea sa indeplineste conditiile pentru dobandirea titlului de doctor: "Teza a fost redactată îndeplinind toate exigențele și criteriile UMF Victor Babeș, altfel, nu aș fi primit acordul de susținere a tezei... Subiectul lucrării este original – la momentul elaborări lucrării, ideea analizei programelor de guvernare pe sănătate era o noutate și din câte am cunoștință este încă... Din punct de vedere metodologic, am folosit mijloace de cercetare cunoscute: analiza documentară și analiza calitativă, interviuri semistructurate cu actori cheie din sistemul de sănătate din Romania (miniștrii ai sănătății, președinți ai CNAS și președinti/directori ai CMR)", arata liderul PNL Bucuresti.

 

Busoi precizeaza de asemenea ca nu si-a insusit scrierile lui Andrei Țăranu și Alina Pippidi, asa cum este acuzat: "Pe cei doi autori i-am citat repetat pe parcursul lucrării, fapt recunoscut de către chiar cei care mă acuză de plagiat... Nu mi-am însușit scrierile doamnei Pippidi sau ale domnului Țăranu, nu am plagiat din cărțile celor doi autori care sunt studii despre doctrine politice pe care le-am folosit în partea generală a lucrării despre programe de sănătate... Acuzația de plagiat este pentru partea generală a lucrării, partea în care se strâng datele și teoria și cunoștințele care reprezintă baza pentru partea a doua – demersul propriu de interpretare și concluziile proprii. În partea generală a lucrării nu există dubiu că paragrafele și aserțiunile aparțin autorilor citați și nu autorului tezei," arata presedintele PNL Bucuresti.

 

Acesta mai precizeaza ca acuzatiile legate de faptul ca si-ar fi plagiat propriul sau articol "este falsă și este ori prostie, ori ticăloșie": Autoplagiatul reprezintă încercarea unui autor de a publica același articol în mai multe reviste, folosind același conținut pentru a obține foloase – nu este cazul meu. Articolul scris de mine despre care se susține ca l-aș fi “autoplagiat”, este un referat publicat într-o revistă de specialitate cotată într-o BDI, baze de date internaționale. Faptul că am citat articolul scris de mine în lucrarea scrisă de mine are doar un singur sens : că articolul este parte a lucrării de doctorat."

 

Cristian Busoi a fost acuzat ca a plagiat in teza sa de doctorat in urma intrarii sale in cursa pentru Primaria Capitalei. Zilele trecute a fost depusa la CNATDCU o sesizare legata de aceste acuze de plagiat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22