Al doilea terorist care a participat la atacul Normandia, identificat

E.b. | 28.07.2016

Abdel Malik Nabil Petitjean este cel de-al doilea terorist care a participat la atacul comis într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandia, conform AFP.

Pe aceeași temă


 În urma atacului, preotul Jacques Hamel (foto), de 84 de ani, a fost ucis. După ce i-au tăiat gâtul, teroriştii au rostit versete în faţa altarului.

 

Abdel Malik Nabil Petitjean se afla în atenția serviciilor de informații franceze pentru radicalizare din data de 29 iunie, conform unei surse din parchet. El era cunoscut de forţele de securitate şi avea fişă S. asta arată că  era suspect de extremism, relatează Europe1, preluat de news.ro.

 

Mama lui Abdel Malik Nabil Petitjea încearcă să-şi apere fiul: "Îmi cunosc copilul, e binevoitor. Eu nu am făcut un diavol", a spus ea la BFMTV. "El nu a vorbit niciodată de Daesh", spunea mama teroristului, care credea că fiul său este plecat la Nancy, ca să îşi vedea vărul.  

 

Primul autor identificat al atacului din biserica este Adel Kermiche, un francez de 19 ani, arestat la domiciliu și condamnat să poarte o brățară electronică. El fusese eliberat din închisoare în luna martie a acestui an

 

Teroriştii au pătruns marţi în biserică din Normandia (Franţa) şi au luat ostatici: preotul Jacques Hamel, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi. După ce preotul a fost omorât, trei ostatici au fost răniţi de agresori, dintre care unul se află în stare gravă. 

 

Atacatorii au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22