Conducerea RADET a demisionat in bloc din cauza neintelegerilor cu primaria Capitalei

Dora Vulcan | 28.07.2016

Conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a anuntat, joi, ca demisioneaza, din cauza comuncarii deficitare cu CGMB si Primaria Capitalei, presedintele Consiliului de Administratie al RADET spunand ca aceste demisii trebuie luate ca "un semnal de cod rosu", potrivit News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Reactia Gabrielei Firea, primarul Capitalei: "Foarte bine ca au plecat". E spune, intr-o declaratie acordata Digi 24, ca plecarea conducerii RADET a aparut in urma masurilor de austeritate pe care ea le-ar fi impus demisionarilor care si-au luat "masini" pe banii bucurestenilor.

 

Directorul general al RADET a anuntat ca si-a prezentat intentia de a nu mai ramane la conducere dupa 1 septembrie.

 

Conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a anuntat, joi, ca demisioneaza, din cauza comuncarii deficitare cu CGMB si Primaria Capitalei, presedintele Consiliului de Administratie al RADET spunand ca aceste demisii trebuie luate ca "un semnal de cod rosu". 

 

"Luati demisiile noastre ca pe un semnal de cod rosu. (¬) Astept rezultate concrete din partea CGMB si Primariei Municipiului Bucuresti. Personal, raman apropiat termoficarii, dar voi fi critic si acid cand lucrurile nu sunt normale", a spus presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu.

 

El a adaugat ca membrii Consiliului de Administratie al RADET vor depune demisiile joi, la registratura Primariei Capitalei, precizand ca in 2019 ar fi trebuit sa le expire mandatul.

 

Directorul RADET, Valentin Vitalariu, a spus ca si-a prezentat intentia de a nu mai ramane la conducerea regiei dupa 1 septembrie.

 

"Intentia este acelasi lucru cu demisia. Am contract de mandat si am posibilitatea sa imi dau demisia", a declarat Vitalariu.

 

Gabriel Dumitrascu a adaugat ca celor din Consiliul de Administratie al RADET li s-a cerut de la Primaria Capitalei sa isi dea demisia, precizand ca solicitarea a venit de la viceprimarul Aurelian Badulescu, in perioada cat primarul general Gabriela Firea a fost in concediu.

 

"Senzatia mea este ca ELCEN vrea sa puna mana si pe RADET", a spus Dumitrascu, intrebat daca el crede ca PSD vrea sa controleze regia de distributie a energiei termice.

 

Dumitrascu a mai spus ca exista un blocaj de comunicare si de solutionare a problemelor, problema fiind in aparatul de lucru al Primariei Capitalei.

 

"Fara reformarea acestui aparat, lucrurile nu se vor rezolva. Noi intrebam de mere, ei ne raspund de pere", a precizat Dumitrascu.

 

El a adaugat ca, in 2015, contractele de achizitii au fost in valoare de 21 de milioane de lei, dintr-un buget de 1,5 miliarde de lei si a aratat ca nici pana in prezent bugetul RADET nu este aprobat si nu exista puncte de vedere de la departamentele executive din Primaria Capitalei.

 

Gabriel Dumitrascu a afirmat ca insolventa este singura solutie pentru RADET, precizand ca datoria de 3,6 miliarde de lei poate fi scazuta in trei ani de insolventa.

 

Intrebat daca s-ar putea razgandi in cazul in care primarul Capitalei le va cere sa renunte la demisii, Dumitrascu a spus ca nu despre asta este vorba in acest gest.

 

"Era ultimul gest pe care il puteam face pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei", a explicat Dumitrascu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22