Nicusor Dan: USR, contrapondere la partidele care acționează pentru interese de grup

Vlad Toma | 29.07.2016

Nicusor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR), a anuntat ieri, la cateva ore dupa ce Uniunea Salvati Romania a devenit in mod oficial partid politic, ca USR intentioneaza sa ocupe un loc gol ramas in Romania între clasa politică și societate.

Pe aceeași temă

 

"USR urmărește să reprezinte cetățenii și e o contrapondere la partidele care acționează pentru interese personale sau de grup și nu pentru interesul public. Vedem acum uniuni între oameni care s-au înjurat, iar acum se coalizează pentru accesul la putere și la resurse," a transmis Nicusor Dan.

 

Presedintele USR a subliniat din nou faptul ca nu se va alia cu niciunul dintre actualele partide din Romania, scopul acestei formatiunii fiind obtinerea mai multor mandate in Parlament prin care sa aiba o influenta asupra noului guvern:

 

"USR nu va face alianțe electorale, dar discutăm cu oricine despre proiecte de interes general. Vrem ca guvernul să depindă de mandatele din Parlament ale USR, să impunem lucrurile pentru care am luptat și să fim o sperietoare că, dacă nu îndeplinește programul, poate pierde mandatul.

 

Nu vrem funcții sau să formăm o majoritate în care se negociază funcții, vrem să influențăm guvernarea. Am spus despre PSD că este cel mai corupt partid din România, este greu de crezut că vom discuta cu ei această majoritate."

 

USR ar sustine in continuare un Guvern tehnocrat: "Noi credem că un Guvern tehnocrat sau un guvern cu premier tehnocrat şi cu susţinere în Parlament, ceea ce în momentul acesta, dacă nu suntem inocenţi ştim că nu se întâmplă, poate să aibă acel dialog constructiv cu societatea şi poate să aducă multe energii din societate în actul de Guvernare."

 

Nicusor Dan precizeaza de asemenea ca, "pentru alegerile parlamentare este foarte important ca USR să dovedească faptul că-și respectă angajamentele pe care și le-a luat față de bucureșteni."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22