Băsescu vrea schimbarea adjuncţilor SRI şi SIE: Serviciile căpătă "putere formidabilă"

E.b. | 29.07.2016

Traian Băsescu vrea, cât mai repede, schimbarea prim-adjuncţilor cele două servicii de informaţii, SRI şi SIE. În opinia fostului preşedinte, aceste servicii de informaţii capătă "putere formidabilă" în timp şi pot şantaja.

Pe aceeași temă

 

 

“Menţinerea acestor oameni mult prea mult şi după ce am plecat le-a dat idei. Până când va înţelege domnul Iohannis ce pot face instituţiile să nu fie prea târziu. De aceea eu militez pentru schimbarea şefilor prim-adjuncţilor la cele două servicii de informaţii cât mai repede”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la B1 TV. El consideră că aceştia acumulează “o putere formidabilă” în timp şi pot şantaja.

 

“Ce se întâmplă anormal la noi a mai fost o anomalie de genul acesta în SUA, cu Hoover pe care l-au ţinut vreo 40 de ani în funcţie, avea dosarele tuturor.

 

Noi am ajuns în momentul de faţă să avem nişte generali care deţin funcţia asta de vreo 11 ani, de prim-adjunct. Se strânge o putere formidabilă prin puterea informaţiei care se adună. Or, astfel de oameni la un moment dat trebuie să plece. Ai nevoie de altceva, proaspăt, pentru că ei pot şantaja. (…) Putem suspecta că ştiu destul de multe lucruri şi despre judecători şi despre procurori”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

 

Băsescu a criticat şi ANAF, care îşi propune să obţină accesul la datele privind plăţile efectuate cu cardul de către persoanele fizice, afirmând că informaţiile pe care Fiscul vrea să le strângă vor fi folosite de SRI.

 

“ANAF-ul (...) am avut încredere în ei şi au fost necinstiţi. (...) Cine crede că este construcţia ANAF să ştie tot ce se cheltuieşte cu cărţile de credit este copil. Nu, aceasta informaţie se va strânge într-un server al SRI şi vom avea sinteze ca să le adauge la dosarul cu informaţii. (…) Să fim clari. Oamenii ăştia s-au îmbolnăvit de putere. Nu este tipică ANAF, este ideea unei instituţii care vrea să supravegheze toate populaţia din România pentru putere”, a susţinut Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22