Papa Francisc a vizitat în tăcere lagărul de la Auschwitz VIDEO

E.b. | 29.07.2016

Papa Francisc a vizitat în tăcere lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz. Acestă vizită este considerată drept un momentul cu cea mai puternică încărcătură emoțională a vizitei sale în Polonia, notează DPA preluată de Agerpres.ro.

Pe aceeași temă

 

Papa Francisc s-a rugat vineri în celula subterană întunecată din Auschwitz a Sfântului Maximilian Kolbe, un călugăr polonez care a fost sanctificat după ce şi-a sacrificat viaţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a salva viaţa altui bărbat, relatează The Associated Press, preluată de adevarul.ro.

 

Câteva raze ce intrau pe fereastră au fost singura lumină ce a căzut pe faţa Papei, care a îngenunchiat şi s-a rugat timp de mai multe minute, după care s-a închinat şi s-a ridicat. 

 

Francisc s-a întâlnit anterior cu mai mulţi supravieţuitori ai lagărului de exterminare . El s-a oprit şi a dat mâna, pe rând, cu aceştia, iar pe cei mai în vârstă s-a aplecat şi i-a sărutat pe ambii obraji. O femeie i-a sărutat mâna. Papa a schimnbat, de asemenea, câteva vorbe cu ei, însă AP scrie că nu se putea auzi despre ceea ce au vorbit.  
 

 

Vaticanul indicase în prealabil că  Papa Francisc va vizita lagărul în tăcere, fără rugăciuni sau slujbe publice. De asemenea, fuseseră planificate întâlniri cu supraviețuitorii Holocaustului și o vizită în celula în care a murit călugărul franciscan Maximilian Kolbe.

 

 

Papa se află în Polonia în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Mondială a Tineretului, un eveniment de o săptămână, așteptat să atragă sute de mii de tineri catolici din întreaga lume, care se va termina duminică. Papa este de așteptat să se alăture festivităților de la Cracovia, după vizita de la Auschwitz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22