Dosar penal legat de doctoratul lui Negoita. Primarul nu regreta daca i se retrage titlul

E.b. | 04.08.2016

Cauza legată de faptul ca Robert Negoita ar fi plagiat teza de doctorat a fost preluata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). Primarul nu regreta daca i se va fi retrage titlul de doctor, ci doar ca a fost tentat de "moda" titlurilor academice.

Pe aceeași temă

 

Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoita urmeaza sa fie verificata si de CNATDCU, care va decide daca primarul a plagiat si daca va cere retragerea titlului de doctor.

 

Oficiali ai Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au declarat ca dosarul a fost inregistrat joi si, in aceeasi zi, procurorul general al Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus preluarea de catre PICCJ a dosarului in care se fac cercetari privind posibila incalcare a regimului proprietatii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de catre Robert Negoita, conform news.ro, preluata de stirileprotv.ro.

 

Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor, declara, in 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

 

Robert Negoita a scris, pe pagina sa de Facebook, ca nu regreta daca ii va fi retras titlul de doctor, ci faptul ca s-a lasat tentat, in trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care si-l asuma si din care a invatat o lectie importanta, respective ca “singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa”.

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (44 de ani), a devenit doctor in stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care este conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22