Precizările anchetatorilor în cazul colonelului SPP acuzat de ucidere din culpă

E.b. | 04.08.2016

Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), a fost pus sub acuzare, la 15 iulie, pentru ucidere din culpă. Incidentul s-a petrecut la o vânătoare, în urmă cu patru ani. Atunci, colonelul ar fi folosit fără drept arma victimei, pe care ar fi împuscat-o din culpă.

Pe aceeași temă


"Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept", anunţă anchetatorii, conform news.ro.

 

Anchetatorii au făcut precizările după ce Soare a declarat, la Antena 3, că Lucian Pahonţu, directorul SPP, ar fi împuşcat mortal un om în timpul respectivei partide de vânătoare.
 

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane, precizează procurorii Parchetului instanţei supreme.
 

Potrivit procurorilor, la 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, colonelul Petru Soare a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

 

"În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală", arată anchetatorii.

 

Petre Soare l-a acuzat, miercuri, într-o emisiune la Antena 3, pe şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, că ar fi împuşcat un om în timpul unei partide de vânătoare în judeţul Prahova.  SPP a anunţat, în timpul aceleaşi emisiuni, că generalul Pahonţu ar fi fost audiat ca martor în dosar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22