Carnagiu în Pakistan. SI revendică un atentat cu 75 de morţi VIDEO

E.b. | 08.08.2016

Cel puţin 75 de oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi, după ce o bombă a explodat la un spital din sud-vestul Pakistanului. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (SI).

Pe aceeași temă

 

Bilanţul atentatului de la Quetta, din nord-vestul Pakistanului, unde un grup de avocaţi care se strânseseră să plângă un coleg ucis, a crescut la 75 de morţi, a declarat secretarul Sănătăţii din provincia Baluchistan, Mohammed Omar, citat de Al Jazeera, conform News.ro.

 

Puternica deflagraţie a avut loc în timp ce acolo se aflau numeroşi avocaţi şi jurnalişti. Ei veniseră la clinica din oraşul Quetta pentru a fi alături de familia şefului Baroului din provincia Balucistan, împuşcat mortal într-un atac anterior, conform digi24.ro.

 

Astfel de violenţe au devenit tot mai întâlnite în regiune, unde insurgenţa separatistă şi tensiunile între secte sunt în creştere. Oraşul Quetta, unde a avut loc sângerosul atac, este un bastion al talibanilor afgani.

 

În spatele atacului este o celulă teroristă a Statului Islamic din provincia Khurassan, situată la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan, potrivit News.ro.

 

 

 

Bilal Anwar Kasi a fost împuşcat de persoane neidentificate şi a murit din cauza rănilor. El se îndrepta spre serviciu,  atunci când a fost atacat.

 

Acesta este primul atac comis de jihadiştii ISIS în provincia Balucistan, situată la frontiera dintre Pakistan, Iran şi Afganistan. Provincia este bogată în petrol şi gaze, dar este măcinată de violenţe între musulmanii sunniţi şi şiiţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22