Ovidiu Raețchi: Triunghiul penalilor harnici pregăteşte o capcană pentru Cioloş

E.b. | 09.08.2016

Deputatului PNL Ovidiu Raețchi susţine că, în cazul în care moţiunea de cenzură trece, Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu vor un guvern condus tot de Dacian Cioloş, dar cu puteri limitate. Raețchi îi numeşte pe cei trei - triunghiul penalilor harnici.

Pe aceeași temă

 


"Triunghiul penalilor harnici - Dragnea, Ponta, Tăriceanu - pregătește o capcană. Vrea guvern cu puteri limitate în campanie pentru a-l lega de mâini și de picioare pe Cioloș și a-l acuza apoi că este incompetent", susţine Raețchi, vicepreşedintele PNL Bucureşti.

 

"De câteva zile, a devenit neobosit triunghiul penal Dragnea, Ponta, Tăriceanu, acești Athos, Portos și Aramis ai dosarelor DNA: ei amenință cu dărâmarea guvernului Cioloș, un guvern votat de PSD și ALDE în urmă cu câteva luni. 
Păcatul principal al actualului Executiv este acela că a deranjat interesele lui Liviu Dragnea atunci când a refuzat să o schimbe din funcție pe Raluca Prună sau pe cele ale lui Victor Ponta atunci când ministrul Educației i-a retras, în sfârșit, titlul de doctor. 

Speriați că vor rămâne în continuare fără puterea pe care au pierdut-o, treptat, după prezidențialele din 2014, vor să își ia toate măsurile de precauție și să demită guvernul Cioloș prin moțiune de cenzură cât mai repede, chiar la începutul lunii septembrie, dar să-l mențină provizoriu, cu atribuții limitate până la alegeri. Cu alte cuvinte, Dragnea-Ponta-Tăriceanu leagă de mâini și de picioare guvernul Cioloș pentru a a-l arăta apoi cu degetul și a-l acuza că este incompetent și nu face nimic. Preferă ca întreaga țară să rămână în stand-by timp de 3 luni pentru ca ei să facă un joc de imagine de care să profite electoral și să câștige alegerile.

Așa se explică războiul început în urmă cu câteva zile și sunt convins că în capul celor trei se repetă mesajul devenit celebru în 2014, înainte de prezidențiale, pe care Victor Ponta îl spunea social-democraților în spatele ușilor închise: 'Dacă nu câștigăm, scapă cine poate'. De aici și graba lor de a pune sub control tot, în cel mai scurt timp."

 

Ovidiu Alexandru Raețchi / Deputat Colegiul 4 Diaspora


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22