Bogdan Olteanu, la DNA: Ce era să se întâmple, s-a întâmplat. Am pierdut ce aveam de pierdut

E.b. | 10.08.2016

Bogdan Olteanu a dat o declaraţie echivocă, după ce a fost audiat la DNA. El a spus că nu este vinovat, dar crede că ceea ce era să se întâmple cu el, s-a întâmplat, iar de acum rămâne să îşi găsească dreptatea. "Eu mi-aş dori din toată inima să fiu liber", a precizat Olteanu.

Pe aceeași temă

 

 

Olteanu susţine că îşi doreşte foarte mult ca instanţa supremă să decidă, joi, cercetarea lui în libertate, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, conform News.ro.

 

“Îmi pledez nevinovăţia. Pentru mine, ceea ce era să se întâmple, s-a întâmplat. De acum încolo rămâne să îmi găsesc dreptatea. Lucrurile vor merge înainte conform procedurilor. Nu pot discuta probele din dosar. Acestea sunt singurele lucruri pe care le pot declara. Eu am pierdut ce aveam de pierdut”, a spus Bogdan Olteanu, după ce a fost audiat timp de cinci ore la Direcţia Naţională Anticorupţie.

 

Bogdan Olteanu a mai spus că speră ca joi, după judecarea contestaţiei sale, instanţa supremă să retragă măsura arestului la domiciliu şi să fie lăsat liber.

 

“Eu mi-aş dori din toată inima să fiu liber”, a precizat Olteanu.

 

Fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost audiat la DNA, miercuri, în dosarul lui Bogdan Olteanu, el declarând că a fost surprins când a auzit că “s-au plătit acele sume de bani” pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

 

Deputatul Attila Korodi a spus, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că a dat explicaţii în faţa anchetatorilor, în condiţiile în care numirea guvernatorului Deltei Dunării era atributul ministrului Mediului, funcţie pe care el o deţinea în 2008, când a fost numit Liviu Mihaiu. El aprecizat, după ce Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare, că propunerea ca Liviu Mihaiu să fie numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a venit, în 2008, din partea PNL, iar el, ca ministru al Mediului în acea perioadă, a considerat că este o propunere corectă, pe care poate să o înainteze premierului.

 

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR, dar şi deputat, a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă şi este în arest la domiciliu din 29 iulie, iar în 1 august a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR. Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de demisia lui Bogdan Olteanu.

 

Procurorii DNA vor ca Bogdan Oltranu să fie arestat preventiv, astfel că au contestat decizia ca acesta să stea în arest la domiciliu, contestaţia urmând să fie judecată în 11 august, la instanţa supremă.

 

Anchetatorii arată, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării, însoţit de o altă persoană, care a intermediat discuţia cu omul de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu). ”Transportul celor doi în Deltă s-a realizat cu un elicopter”.

 

În schimbul folosirii influenţei sale pentru numirea în postul de guvernator al rezervaţiei Delta Dunării, Olteanu a cerut un milion de euro pe care urma să-i primească în numerar, susţin procurorii. Persoana care a fost numită ca guvernator (Liviu Mihaiu)a fost chemată la Guvern pe 2 septembrie 2009, cu două săptămâni înaintea adoptării hotărârii de desemnată pentru acel post, mai arată anchetatorii.

 

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22