Dacian Cioloş: Vom modifica Codul fiscal gândit şi promovat de Guvernul precedent

E.b. | 11.08.2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, pentru Adevărul, că Executivul nu a modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern, aşa cum a acuzat, ieri, Liviu Dragnea la Adevărul Live, ci doar „ a clarificat lucrurile“ scrise de Guvernul Ponta.

Pe aceeași temă

 

Cioloş spune că va modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul fiscal, astfel încât soţiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor, conform adevarul.ro

 

“Guvernul nu a modificat nimic prin Hotărâre de Guvern, ci a clarificat lucrurile scrise in Codul fiscal. Aşa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul fiscal gândit şi promovat de Guvernul precedent şi vom corecta această nedreptate făcută veteranilor şi familiilor lor. Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greşeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i priveşte pe veterani şi pe văduvele de război. 
Problema izvorăşte de acolo, din faptul că unele prevederi din vechiul Cod fiscal nu au fost transpuse în cel nou, cu o formulare la fel de clară. Nu aveam cum să modificăm noi prevederile Codului prin Hotărâre de Guvern“, a declarat premierul Dacian Cioloş pentru „Adevărul“, după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Adevărul Live, că Guvernul Cioloş a modificat „în mod iliegal“ Codul Fiscal, „urcându-se cu picioarele pe Constituţie“.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22