Pe aceeași temă
Procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.
Articolul 404 prevede urmatoarele: "Comunicarea de informatii false. Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani", conform Agerpres.
Şi Ofcom, instituţia din Marea Britanie omoloagă Consiliului Naţional al Audiovizualului din România (CNA), a transmis, miercuri, Agenţiei de presă News.ro, că a primit şase reclamaţii în legătură cu ancheta Sky News privind presupuşii traficanţi de arme din România şi că va investiga acest caz
Presupuşii traficanţi de arme care apar în reportajul Sky News au fost lăsaţi în libertate. Audierile au durat până târziu în noapte. Unul dintre cei 4 români implicaţi susţine că totul a fost regizat. Intermediarul afacerii spune că jurnalistul britanic ar fi ştiut că personajele filmate nu sunt traficanţi şi chiar le-ar fi dat bani ca să apară în reportaj.
În replică, autorul materialului susţine în continuare că reportajul nu este o făcătură şi că autorităţile române ar fi stânjenite de situaţie, conform Digi24.ro
Stuart Ramsay, autorul reportajului de la Sky News, deşi aflat în corzi, cu mari şanse să-şi piardă credibilitatea, a scris pe Twitter, cu aroganţă, ca informatiile despre traficantii de arme din Romania sunt reale si ca institutiile romane sunt puse in dificultate: "Sa se calmeze toata lumea! Povestea este adevarata. Nimeni nu a fost platit. Nimeni nu a regizat. Armele erau reale. Au loc arestari. Guvernul este pus in dificultate. Faceti fata realitatii!".