Un avocat face plângere la DNA împotriva lui Tăriceanu. Şi prefectul declanşează o anchetă

E.b. | 14.08.2016

Avocatul Elenina Nicuţ a trimis la DNA un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului este acuzat de folosirea influenţei de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Şi Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, vrea să declanşeze o anchetă legată de modul în care Tăriceanu şi-a preschimbat permisul auto.

Pe aceeași temă


   

Joi, Călin Popescu Tăriceanu ar fi beneficiat de un tratament preferenţial atunci când a fost primit prin curtea interioară a DRPCIV ca să îşi preschimbe permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire, consideră avocata, conform News.ro.

 

„Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în cladirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţul formulat de avocatul Elenina Nicuţ din Baroul Bucureşti.

 

Denunţul preia o parte din materialul publicat de News.ro în cursul zilei de joi. Documentul a fost trimis vineri seră prin e-mail la Direcţia Naţională Anticorupţie.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat, joi dimineaţă, de News.ro  atunci când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.

 

 

 

 

Şi Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, susţine că urmează să fie declanşată o anchetă legată de modul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrând pe uşa din spate.  

 

"După cum ştiţi, acolo sunt şi alte instituţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ministerului. Adică e şi Direcţia (DRPCIV - n.r.). Trebuie să văd exact care este poziţia direcţiei, DRPCIV-ului. Pentru că dânşii sunt administratorii clădirii. Dacă au declanşat dânşii o cercetare sau dacă o declanşăm noi. Dacă nu o vor face dânşii, o vom face noi. Dar nu vreau să ne suprapunem", a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, conform News.ro.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22