Costumul de baie islamic declanseaza violenta în Corsica VIDEO

E.b. | 16.08.2016

Primarul din Sisco, Corsica, insula franceza din Mediterana, interzice costumele de baie de tip burkini pe plajele localitatii pe care o conduce, dupa ce, sambata, au izbucnit violente intre tineri si familii de origine magrebiana, relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unor martori, violentele au  izbucnit  dupa ce turistii au fotografiat mai multe femei care faceau baie imbracate cu aceste burkini. Tinuta, care acopera tot corpul atunci cand femeile musulmane intra in apa, ar respecta indicatiile Coranului.

 

O suta de politisti si jandarmi au fost mobilizati pentru a readuce calmul.


Alti doi primari din sudul Frantei au interzis scaldatul cu burkini in ultimele saptamani, starnind o polemica intre adeptii unei laicitati stricte in spatiul public si aparatorii libertatii de exprimare, conform HotNews.ro.

Decizia anti-burkini va fi inregistrata marti la prefectura, a precizat Ange-Pierre Vivoni, primarul socialist al localitatii Sisco, care a precizat ca se bazeaza pe doua decizii precedente, printre care si ce a primarului din Cannes, validate de justitie.

 

Primarul a precizat ca a decis sa anuleze si festivitatile din 15 august din localitate, "nu din motive de securitate ci pentru ca oamenilor nu le sta capul la asta".

 

Circa 500 de persoane au participat duminica la Bastia, in nordul insulei, la o manifestare caracterizata de o atmosfera tensionata. Strigand "La arme, suntem acasa", multimea s-a indreptat spre cartierul periferic Lupino, cu o componenta etnica mixta, dar accesul lor a fost blocat de politie.

 

 

 

Mai multe incidente cu comunitatea musulmana au avut loc in ultima vreme in Corsica. In decembrie, un loc de rugaciune musulman a fost devastat dupa un atac impotriva pompierilor care a fost atribuit tinerilor de origine magrebiana.

 

Luna trecuta, parlamentul corsican a adoptat o rezolutie care cerea statului sa inchida locurile de cult musulmane fundamentaliste de pe insula, la cateva ore dupa ce FLNC, o grupare paramilitara care sustine independenta, a amenintat "islamistii radicali" cu un "raspuns determinat" in caz de atacuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22