Adriana Săftoiu critică gramatica din dotarea unor liberali. Diana Tuşa îi răspunde

E.b. | 17.08.2016

Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedintele PNL, afirmă ironic că, dacă ar putea, i-ar pune pe liberalii care vor să fie pe listele la parlamentare să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze, folosind ”cu gramatica din dotare”, fără a fi ajutaţi de consilieri sau de "goagăl".

Pe aceeași temă

 
Deputatul Diana Tuşa răspunzându-i că liberalii nu sunt ”agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali".

 

"Mă gândesc cum ar fi să am posibilitatea să le cer tuturor celor care vor să candideze să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze încă o dată sau prima dată. Fără să fie ajutaţi de un consilier, de un prieten, de goagăl. Să scrie ei, simplu, care cred că le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fără să fie obligaţi să gloseze pe teme filosofice de morală politică. Electoratul ar aprecia măcar sinceritatea lor, chiar şi a celor care vor recunoaşte că fără un loc în Parlament nu mai au nici un loc de muncă. Cetăţenii au dreptul să ştie cum îşi prefigurează misiunea viitorii candidaţi. De ce mai vor încă o dată în Parlament sau pentru prima dată", a scris Săftoiu pe Facebook, conform News.ro

 

În replică, deputatul liberal Diana Tuşa susţine, într-un comentariu scris la postarea Adrianei Săftoiu, că "nu a înţeles niciodată ce-i determină pe unii să-şi umilească colegii, care este motivaţia lor interioară pentru a face acest lucru".

 

”Nu înţeleg de ce să îi supui unor umilinţe publice în condiţiile în care, ştim cu toţii, listele sunt deja bătute în cuie, e drept! Criteriile de desemnare încă nu... Colegii mei nu sunt agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la Programul de Guvernare al PNL. Să înţelegem că acest program este făcut de agramaţi şi de oameni fără ocupaţie???”, a scris Tuşa.

 

Ea mai subliniază că nu s-a înscris în cursa internă a PNL pentru un nou mandat de parlamentar, dar ar accepta oricând un concurs de gramatică şi i-a invitat pe mai mulţi liberali, printre care Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu, Sulfina Barbu sau Ovidiu Raeţchi, la un concurs de esee. 

 

”Chiar dacă nu m-am înscris în simulacrul ”competiţiei interne” pentru un nou mandat, sunt gata oricând să particip la un concurs de gramatică a limbii române cu fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, doamna Săftoiu Adriana. Ovidiu Raeţchi, Catalin Predoiu, Radu Zlati, Andreea Paul, Mihai Voicu, Gheorghe Ialomitianu, AlinaGorghiu, Daniel Gheorghe, Sulfina Barbu, Răzvan Mironescu, Horia Cristian, Anca Boagiu, Dan Cristian Popescu, Eugen Nicolaescu, vă băgaţi la un ”eseu”?”, a mai scris Tuşa. 

 

Adriana Săftoiu a declarat la începutul lunii august că speră ca elaborarea listelor partidului pentru alegerile parlamentare să-i determine pe parlamentarii liberali cu trei-patru mandate ”să facă un pas în spate”, într-un context în care electoratul se arată reticent faţă de persoanele pe care le consideră ca fiind de prea multă vreme în prim-planul politicii.

 

Săftoiu crede că o parte dintre parlamentarii cu vechime ai partidului ar trebui să facă un pas în spate şi să nu mai candideze pentru un nou mandat.  

 

”Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gândite, sper că vom avea colegi care vor înţelege că e un moment foarte bun în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. Ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi (...) Suntem într-un moment în care e limpede că cetăţenii au o reacţie nu foarte bună la figuri pe care le consideră deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obişnuite în comoditate şi în privilegii”, a declarat Săftoiu, la RFI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22