Ministrul Violeta Alexandru vs Tariceanu: In tara in care îmi cresc copilul, stau la coada

Dora Vulcan | 18.08.2016

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, îl contrazice pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunând într-o postare pe Facebook că nu are dreptate când afirmă că preocuparea celor cu funcţii nu este statul la coadă. Ea spune că în ţara în care îşi creşte copilul, se stă la coadă indiferent de funcţie.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Violeta Alexandru susţine că Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcţii nu este statul la coadă, afirmaţie pe care preşedintele Senatului a făcut-o pentru a justifica de ce nu a stat şi el la aceeaşi coadă, cu mulţi alţi oameni, pentru preschimbarea permisului de conducere, informeaza News.ro.

 

“Pentru mine nu este deloc aşa cum spune. În ţara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcţie. Nu am paşaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetiţa la şcoală, stau când este nevoie la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative şi, din aceste experienţe, eu una învăţ foarte multe lucruri când sunt alături de cei care aşteptă, civilizaţi, ca şi mine”, a scris ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

 

Ea a mai spus că, în plus, contactul cu oamenii au fost o lecţie pentru şedinţele de Guvern când s-au luat deciziile de simplificare în administraţie.

 

“Coada şi, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice, mi-au fost cea mai bună lecţie în şedinţele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administraţie, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii. Şi acolo unde nu am putut, încă, aşa cum ne-am dorit, când altă soluţie chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus câteva scaune în holul din faţa uşii pentru oamenii care aşteptau să îşi rezolve problemele. Şi un bidon cu apă”, a mai notat ministrul.

 

Ea a precizat că este convinsă de faptul că este antipatică atunci când afirmă că unora a început să le placă şefia, funcţia, faptul că li se deschide uşa să nu cumva să atingă clanţa şi, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca şi când ar fi Dumnezei.

 

“Se pierde uşor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcţia publică, dar, în final, ţine de noi, de fiecare din noi, să ne oprim şi să avem puterea să recunoaştem. Dacă vrem. După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care şi eu sunt tot cetăţean, alături de concetăţenii mei. Aşa imi educ şi fetiţa”, a mai spus ministrul.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dat, marţi seară, pentru prima dată explicaţii, la cinci zile după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. El a spus că a vorbit să intre la începutul programului astfel încât să nu facă un gest ostentativ trecând prin faţă şi că astfel de lucruri încearcă să le gestioneze cât mai discret posibil. El a susţinut că oamenii cu funcţii importante trebuie dă se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.

 

Explicaţiile pe care le-a dat Călin Popescu Tăriceanu vin la cinci zile după ce News.ro l-a filmat când a fost să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind o coadă de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele clădirii DRPCIV.  La sediul serviciului de permise a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii.

 

„Am vorbit să merg înainte de începerea programului, sigur ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin faţă. Lucrurile astea, întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil”, a adăugat preşedintele Senatului.

 

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu face abuz de funcţia sa şi că, de când ocupă funcţii publice, nu îşi aminteşte să fi folosit antemergător deşi are dreptul legal. De asemenea, el precizat că îşi face cumpărăturile singur pentru gospodărie dar, când este vorba despre deplasări, se ocupă cabinetul său şi angajaţii SPP de rezervarea cazării a biletelor.

 

Mai multe anchete au fost declanşate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat e tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere. Au loc verificări la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, conducerea instituţiei autosesizându-se. Şi Instituţia Prefectului a anunţat că intenţionează să facă un control.

 

De asemenea, avocatul Elenina Nicuţ a trimis, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

 

"Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Con.stantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în clădirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţul formulat de avocatul Elenina Nicuţ din Baroul Bucureşti.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22