Angela Merkel: Nu refugiatii au adus terorismul in Germania

Dora Vulcan | 18.08.2016

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri ca nu refugiatii au adus terorismul in Germania, adaugand ca Islamul apartine tarii atat timp cat este practicat respectand constitutia tarii, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

Peste un milion de oameni au ajuns anul trecut in Germania, fugind de razboi sau de saracie din Orientul Mijlociu, Africa sau alte zone ale lumii. O serie de atacuri asupra civililor, care au avut loc luna trecuta, dintre care trei comise de migranti, au determinat insa cresterea rezistentei opiniei publice fata de imigranti, informeaza Hotnews.

 

Doua dintre aceste atacuri au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.

 

"Fenomenul terorismului islamist, al SI, nu e un fenomen care a venit la noi cu refugiatii", a spus Merkel, intr-o intalnire electorala in estul statului Mecklenburg-Vorpommern, inainte de votul regional din 4 septembrie.

 

Merkel a argumentat ca multi oameni au plecat din Germania in Siria pentru a se alatura islamistilor. In iunie, ministrul de Interne Thomas de Maiziere a declarat ca peste 800 de oameni au plecat in Siria si in Irak.

 

"Aceasta grupare ne starneste ingrijorari de cativa ani", a adaugat cancelarul, la Neustrelitz, la circa 100 km de Berlin.

 

Popularitatea lui Merkel a avut de suferit dupa aceste atacuri si acum 52% dintre germani cred ca politica migratorie promovata de cancelar este gresita, potrivit unui sondaj publicat saptamana trecuta.

 

Afluxul de migranti, dintre care multi sunt musulmani, a generat un avans considerabil pentru partidul anti-imigratie Alternativa pentru Germania (AfD).

 

"Am spus clar ca un Islam care functioneaza si traieste in bazele constitutiei apartine Germaniei", a subliniat Merkel.

 

Ea a avertizat insa ca acel tip de islam care nu respecta constitutia sau nu accepta drepturi egale pentru femei nu isi are locul in Germania.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22