Lucian Ancu, de la Universitatea din Geneva, candidat pentru comitetul de selectie al CNE

Dora Vulcan | 18.08.2016

Douazeci si opt de persoane si-au depus candidatura pentru membrii Comitetului de Selectie al Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), dintre care 4 au fost declarate neeligibile, in urma analizei, informeaza Agentia Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCS). Dintre cele 24 ramase, au fost au fost selectate 5 candidaturi, lansate joi, 18 august, in consultare publica.

Pe aceeași temă

 

 

Consultarea publica se desfasoara in intervalul 18-22 august 2016, perioada in care orice persoana poate trimite opinii argumentate cu privire la candidatii propusi pe adresa de email cne@gov.edu.ro. in intervalul 18-22 august 2016, informeaza Hotnews.

 

Cei cinci candidati propusi pentru Comitetul de Selectie al viitorului Consiliul National de Etica sunt:

  • Dr Lucian Stefan Ancu, de la Universite de Geneve - CV, a i c i
  • Prof.dr. Constanta Ganea, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila
  • Conf.dr. Mihai Gligor, de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia
  • Prof.dr. Dragos Iliescu, de la Universitatea Bucuresti
  • Dr. Mihai Miclaus, de la Institutul de Cercetari Biologice Cluj-Filiala a INCDSB Bucuresti

 

Ministerul Educatiei a lansat in 25 iulie apelul pentru depunerea candidaturilor pentru Comitetul de Selectie al CNE, dupa ce ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat prin ordin de ministru metodologia de constituire a Consiliului National de Etica.

 

In apel se precizeaza ca pot participa specialisti cu activitate recunoscuta in domeniul cercetarii dezvoltarii si/sau specialisti in domeniul juridic si in domeniul eticii cercetarii si stiintei, inclusiv cu afiliere institutionala din afara Romaniei.

 

Specialistii Comitetului de Selectie va alege cei 19 membri au Consiliului National de Etica din cadrul propunerilor primite din comunitatea stiintifica. Lista membrilor CNE va fi supuse consultarii publice, precum lista Comitetului de Selectie al CNE.

 

Intregul proces de selectie se va derula in perioada 25 iulie - 23 septembrie 2016.

 

Ministerul Educatiei a lansat pe 25 iulie, prin intermediul ANCS, un apel simultan pentru candidaturi, atat pentru membrii Comitetului de Selectie a viitorilor membri din CNECSDTI, cat si pentru membrii CNECSDTI.

 

Aplicatiile pentru calitatea de membru al Comitetului de Selectie s-au putut trimite pana in data de 12 august 2016, iar cele pentru calitatea de membru al Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) in mandatul 2016-2020 se vor completa pana la data de 2 septembrie 2016, pe platforma brainmap.ro.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22