Noi aplicatii militare in Transnistria. Atasatul militar rus a fost convocat la Chisinau

Dora Vulcan | 19.08.2016

In regiunea transnistreana se desfasoara noi aplicatii militare, cu implicarea unor unitati de infanterie mecanizata controlate de regimul separatist de la Tiraspol, transmite Radio Chisinau.

Pe aceeași temă

 

 

Conform scenariului acestor manevre, trupele transnistrene ar fi respins ieri atacul unui inamic imaginar, care ar fi incalcat granita autoproclamentei RMN, informează Mediafax

 

 

Un grup de asalt a exersat si un contraatac intr-o localitate care ar fi fost ocupata de inamic, transmite agentia oficiala de la Tiraspol, "Novosti PMR".

 

Radio Chisinau aminteste ca pe 16 si 17 august in Transnistria au avut loc aplicatii la care au participat trupe ruse si unitati speciale aflate in subordinea administratiei de la Tiraspol.

 

Ele s-au desfasurat la numai doua saptamani de la un alt exercitiu militar comun cu participarea militarilor rusi si transnistreni.

 

Ministerul de Externe de la Chisinau l-a convocat, cu aceasta ocazie, pe un reprezentant al Ambasadei Federatiei Ruse in Republica Moldova, pentru a-i cere explicatii in legatura cu aceste manevre.

 

Pe langa asta, autoritatile moldovene au condamnat aceste aplicatii, care reprezinta o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiunea transnistreana si submineaza suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

 

Ieri, atasatul militar al Federatiei Ruse in Republica Moldova a fost convocat la Ministerul Apararii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22