Trafic de droguri in unitati militare. Trei militari au fost retinuti de DIICOT

Dora Vulcan | 19.08.2016

Cinci suspecți, trei dintre ei militari angajați în cadrul unor unități ale Ministerului Apărării Naționale, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc și mare risc. O parte dintre drogurile vândute de membrii grupării au fost consumate chiar în incinta unor unități militare, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Pe aceeași temă

 

 

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai — august 2016 inculpații au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine și substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. Drogurile și substanțele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză", se precizează în comunicatul DIICOT.

 

În urma perchezițiilor efectuate în București și județul Giurgiu, inclusiv la unitatea militară din localitatea Mihai Bravu, anchetatorii au ridicat diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy și substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute de pe urma traficului de stupefiante.

 

Perchezițiile au avut loc după ce doi dintre membrii grupării au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau droguri pe stradă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

 

"În noaptea de 17 spre 18 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT au organizat o acțiune pentru prinderea în flagrant delict a doi bărbați, bănuiți că ar comercializa droguri. Astfel, aceștia au fost surprinși în timp ce tranzacționau, pe stradă, aproape 30 de grame de cannabis contra sumei de 1.000 de lei", se menționează în comunicatul IGPR.

 

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru de 24 de ore a cinci inculpați: George Florinel Vîlcan, Ovidiu Ionuț Biolan și Ionuț Andrei Iubitu, militari angajați pe bază de contract în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Gheorghe Mihai Cozma și Mihai Cosmin Fratilă, toți suspectați de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.

 

Cei cinci urmează să fie prezentați vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București — Serviciul Antidrog și al Direcției de Informații a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22