Germania vrea sa introduca in legislatie interdictii legate de valului islamic

E.b. | 20.08.2016

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, a cerut vineri, dupa o reuniune cu omologii sai conservatori din landurile federale, o interdictie partiala a portului burqa (valul islamic), relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

 

"Suntem de acord sa respingem portul burqa, suntem de acord ca dorim sa introducem in legislatie principiul (obligatiei) de a arata fata in situatiile in care este necesar pentru societatea noastra: la volan, in cursul procedurilor administrative, (...) in scoli si universitati, in serviciul public, in fata instantelor de judecata", a declarat ministrul german, pentru postul de televiziune ZDF, in contextul in care tema integrarii musulmanilor si lupta impotriva radicalizarii se afla in centrul atentiei de la atacurile din iulie si inaintea alegerilor regionale din Germania.

 

"Portul burqa nu este compatibil cu tara noastra deschisa spre lume (...) si intrebarea este cum vom solutiona juridic aceasta problema", a spus ministrul german, conform stirileprotv.ro.

 

El nu a prezentat totusi un calendar pentru introducerea in legislatie a acestei interdictii, in conditiile in care aceasta idee, sustinuta larg in randul conservatorilor, nu intruneste adeziunea social-democratilor (SPD), aliati in cadrul guvernului cu CDU al Angelei Merkel si al ministrului Maiziere.

 

"Se va avansa etapa cu etapa, dar cred ca multe lucruri pot fi aprobate", a declarat el, dupa ce a exclus saptamana trecuta impunerea unei interdictii generale a portului valului integral si care ar fi, in opinia lui, neconstitutionala.

 

Ministrul urmeaza sa prezinte vineri, in cadrul unei conferinte de presa, o "declaratie a Berlinului" privind securitatea si integrarea semnata de catre toti ministrii de interne conservatori din landurile regionale germane.

 

La randul sau, Joachim Herrmann, ministrul de Interne bavarez, (membru al CSU), a caracterizat burka drept un „corp străin” intr-o societate deschisă, cum este cea germană, pledand si el pentru interzicerea portului valului islamic în public.

 

Sondajele efectuate recent în Germania arată că teama de atacuri teroriste este în creștere, în timp ce sprijinul față de politica ușilor deschise pentru refugiați promovată de cancelarul Angela Merkel scade.

 

Dupa seria de atacuri din iulie, dintre care unele au fost revendicate de organizatia Stat Islamic, ministrul de interne german a anuntat deja o serie de masuri la 11 august pentru consolidarea securitatii in tara, in special privarea de cetatenie a luptatorilor jihadisti cu dubla cetatenie din afara tarii, intariri ale resurselor umane si tehnice ale politiei si ale serviciilor de informatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22