Universitatea de Aparare "Carol I" propune mentinerea titlului de doctor pentru Petre Toba

Dora Vulcan | 22.08.2016

Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" vrea mentinerea titlului de doctor ministrului de Interne, Petre Toba, potrivit raportului transmis de membrii institutiei catre Ministerul Educatiei, in document aratandu-se ca "cercetarea stiintifica a lui Petre Toba a fost utila", scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit adresei transmisa in luna iunie, de catre Universitatea de Aparare "Carol I", ministerului Educatiei, "institutia, in callitate de IOSUD (n.r: institutia organizatoare de studii universitare de doctorat), a analizat continutul tezei, constatand ca acest demers stiintific este inca de actualitate, iar cercetarea stiintifica desfasurata in calitate de doctorand a domnului Petre Toba a fost utila, cautand sa identifice modalitatile de actiune in domeniul cooperarii politienesti internationale, fapt ce se poate constata concret prin multitudinea de proiecte implementate de Politia Romana alaturi de organisme internationale, privind urmarirea transfrontaliera, schimbul de personal si de informatii dar si dotarea cu tehnica permanenta pentru sustinerea acestor proiecte", informeaza Mediafax.

 

Comisia de Etica din cadrul institutiei a propus, in baza celor constatate, "mentinerea titlului de doctor acordat domnului Petre Toba, prin ordinul 5223/29.08.2011".

 

Cazul ministrului de Interne, Petre Toba, se afla in analiza la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutia urmand sa se pronunte in viitorul apropiat legat de suspiciunile de plagiat.

 

Ministrul de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani pana la numirea in Cabinetul Ciolos, se afla pe lista cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, existand suspiciuni ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrari.

 

Consiliul National de Etica (CNE), care urma sa decida daca teza lui Petre Toba a fost sau nu plagiata, a fost revocat de ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la inceputul lunii decembrie 2015.

 

"Eu resping cu tarie toate aceste acuzatii. Eu am respectat legea si toate normele existente in momentul in care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandarile indrumatorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevaruri si, chiar as putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Toba, imediat dupa aparitia acuzatiile, in cursul anului trecut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22